Het licentiebeleid

Inleiding

In 2014 heeft het toenmalige Eredivisie Platform onder leiding van Guus Hölscher het initiatief genomen om, in het kader van kwaliteitsverbetering, te komen tot een licentiesysteem voor handbaltrainers. In goede samenwerking met het NHV is het initiatief verder uitgewerkt. Daarbij is een opleidingsplan opgesteld om een “inhaalslag” te realiseren, zodat het licentiesysteem met ingang van 1 juli 2017 van toepassing zou kunnen zijn. Vervolgens is gedurende 3 seizoenen een aantal bijzondere opleidingstrajecten uitgezet waarbij trainers, die nog niet over de vereiste diploma’s konden beschikken, maatwerk opleidingen kregen aangeboden. Lees het volledig licentiebeleid hieronder via het pictogram licentiebeleid.

Reglementering

Met ingang van seizoen 2017-2018 dienen alle trainers in de Eredivisie dames en heren, alsmede de HandbalNL League in het bezit te zijn van Licentie 4. De persoon die bij de wedstrijden verantwoordelijk is voor het coachen van de teams dient in het bezit te zijn van Licentie 4. De licentie bestaat uit een bewijs (diploma) van een afgeronde trainersopleiding HT4 of een vergelijkbare opleiding als de oude HT B.  Daarbij moet er naast het diploma ook aantoonbaar zijn welke kennis en vaardigheden hij actualiseert die van toepassing zijn als handbaltrainer.

Wat moet de vereniging doen?

  • Verenigingen met teams in de Eredivisies en HandbalNL League dienen hun trainer/coaches voorafgaand aan het seizoen, doch uiterlijk 1 augustus aan te melden.
  • Indien verenigingen tijdens het seizoen mutaties hebben t.a.v. trainer/coaches dienen zij dit per omgaande te melden.
  • De vereniging kan een verzoek voor dispensatie indienen als (tijdelijk) een trainer/coach niet voldoet aan de voorwaarden met betrekking tot het licentiebeleid Trainer/Coach.

Wat moet de trainer doen?

  • Trainer/coaches die een Handbaltrainer 4 opleiding afronden komen automatisch in het bezit van een Licentie 4.
  • Eenmaal in het bezit van een licentie heeft een trainer/coach twee jaar de tijd om de benodigde licentiepunten te behalen.
  • Geen licentie of licentie verlopen? Trainer/coaches die in het bezit willen komen voor een Licentie 4 kunnen dat hieronder aanvragen.

LICENTIEBELEID

 

 

 

 

 

 

 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Oranjedames!

Klik hier om ons te volgen