Ballschule

Wil jouw vereniging de jongste jeugd met plezier veelzijdig laten ontwikkelen en leren handballen? Wij helpen jouw vereniging op weg! Vraag een gratis traject Ballschule aan en help nieuwe jeugdtrainers te werven en ontwikkelen!


Credits naar HV Kwiek Raalte voor het meewerken aan deze video.

Waarom kiezen voor Ballschule?
Veel handbalverenigingen hebben ambities om te groeien. Meestal richten ze zich hiervoor op het werven en enthousiast maken van (jonge) jeugd. Denk bijvoorbeeld aan het programma Gooi Jij De Bal Door, het organiseren van een schoolhandbaltoernooi, een instuif of leuke clinic. Vaak leidt het tot nieuwe instroom en regelmatig zelfs tot hele nieuwe jeugdteams. Super mooi, maar deze jeugdteams moeten natuurlijk begeleid worden. En het liefst door trainers en coaches die snappen waar kinderen behoefte aan hebben. Hoe ze plezier beleven en zich willen ontwikkelen, door veelzijdig te bewegen.

Hoe werkt het?
In een kortdurend, laagdrempelig traject, van ongeveer 3 maanden, wordt de hele vereniging op een professionele manier meegenomen in de ambitie om jeugdleden met nog meer plezier te laten handballen. Bijvoorbeeld ouders van de kinderen zelf. Of senior-leden of oudere jeugd, die wel iets voor hun jeugdteams willen betekenen.

Hoe ziet het traject eruit?
Een Ballschule-traject begint met een intake voor het bestuur: wat is jullie toekomstvisie en welk probleem willen jullie gaan aanpakken? Vervolgens worden alle leden meegenomen en ‘warm gemaakt’ door 3 digitale nieuwsbrieven die ingaan op pedagogiek en trainerschap. Geïnteresseerden gaan vervolgens met elkaar in de kantine een webinar kijken, een week later gevolgd door een praktijkworkshop. Hierin beleven de deelnemers hoe het is om als kind plezier te beleven in het spelen met een bal. Het traject wordt afgesloten met een laatste nieuwsbrief en met een korte evaluatie met het bestuur.

Jouw vereniging aanmelden?

Ben je enthousiast geworden en wil jij vrijblijvend een Ballschule traject aanvragen voor jouw vereniging? Dat kan via dit formulier.

Voor vragen of aanvullende informatie kan je mailen naar informatie@handbal.nl