Nieuwsbrief competitie conceptprogramma

Conceptprogramma ophalen
Een totaal overzicht van alle concept veldwedstrijden (thuis + uit) kan ingezien worden onder wedstrijdzaken > wedstrijden plannen > wedstrijdprogramma > selecteer bovenin tabblad thuis en uit > wijzig onderin de datum naar 1 april  t/m 30 juni 2023 (let op: er kunnen ook zaalwedstrijden tussen zitten). Klik rechtsonder op oranje pijltje om te exporteren naar Excel. Let op: speeldagen en/of aanvangstijden van uitwedstrijden kunnen nog wijzigen tot publicatie!

Indien een accommodatie niet beschikbaar is in een speelweekend dan kunnen de volgende stappen ondernomen worden:

  1. Probeer in overleg met de tegenstander de thuis/uit wedstrijd om te draaien (indien mogelijk).
  2. Kijk in de wedstrijdkalender (zie link onderaan deze mail) wanneer er een inhaalweekend is en overleg vooraf met competitiezaken of verplaatsing mogelijk is.

Aanvangstijden:
Op zaterdag- en zondagmorgen mogen de wedstrijden vanaf 09:00 uur gepland worden (voorkeur vanaf 10.00).

Let op! Het is belangrijk dat je er als thuisspelende vereniging voor zorgt, dat wanneer je wedstrijden tegen zaterdagverenigingen speelt, deze wedstrijden niet op zondag ingepland worden. Onderstaand een overzicht van de zaterdagverenigingen.

Regio

Verenigingen / teams

 

NW /MN

HVBS

alle teams

NW /MN

Voice

alle teams

NW /MN

Omega

alle jeugdteams

NW /MN

Harderwijk

alle jeugdteams

NW /MN

Lelystad

C, D, E – HB2

NW /MN

Aalsmeer D1

NW /MN

HSV’69

D1 – E1

ZW/ RD

De Treffers

alle jeugdteams

ZW/DH

Northa

HS1

ZO/BR

Bommelerwaard

D1-E1

Teamopgaven
Wij verzoeken iedereen om de teamopgave van de teams te controleren. Sommige verenigingen laten teams in een andere leeftijdscategorie meespelen t.o.v. van de zaalcompetitie, deze teamopgaven dienen altijd aangepast te worden.

Alleen bij de E en F jeugd is een teamopgave van 5 spelers voldoende. Bij alle overige categorieën dient de teamopgave minimaal 8 spelers te bevatten. Wij attenderen alle verenigingen op het feit dat de teamopgaven gevuld dienen te zijn met namen van speler/speelsters die daadwerkelijk in dat team spelen.

Het invoeren van de spelersnamen op de teamopgaven kan alleen in Sportlink Club gedaan worden en moet uiterlijk 2 weken voor de eerste competitiewedstrijd erin staan. Het invoeren van de rugnummers kan zowel in Sportlink Club als in de HandbalNL app gedaan worden. Door aan iemand de functie “teammanager” toe te wijzen per team, kan deze de rugnummers invoeren via de app. Deze worden dan standaard overgenomen op het DWF voor het gehele seizoen en kunnen uiteraard ook tussentijds nog gewijzigd worden. Klik hier voor de handleiding van Sportlink inzake de functie “teammanager”.

Rug- en borstnummers zijn verplicht vanaf C-Jeugd.

Digitaal Wedstrijdformulier
Men is verplicht alle uitslagen direct na afloop van de wedstrijd in te voeren. Dit dient te gebeuren door de scheidsrechter en niet door de vereniging. Dat geldt zowel voor de wedstrijdsport als voor de breedtesport. Het kan niet zo zijn dat er ’s avonds door de scheidsrechters en/of verenigingen thuis uitslagen worden ingevoerd.

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier