Praktijkbegeleiding

De praktijkbegeleider zorgt ervoor dat jij voor, tijdens en na het geven van de training en/of het coachen van een wedstrijd wordt van feedback. Hij   of zij probeert bij elke training/wedstrijd aanwezig te zijn, zodat je veel kunt leren en een betere trainer/coach of scheidsrechter kunt worden. Helaas is het niet altijd mogelijk om bij elke training/wedstrijd feedback te ontvangen. Communicatie met de praktijkbegeleider is dus erg belangrijk. Het aantal uur dat een praktijkbegeleider kwijt is om je te begeleiden is altijd in overleg met elkaar, waarbij vaak wordt gekeken naar het aantal trainingen en/of wedstrijden tijdens de duur van de betreffende opleiding.

Ben je al praktijkbegeleider en ben je bereid om ook bij andere verenigingen te ondersteunen? Meld dit dan via het pictogram ‘ik ben al begeleider’. Ben jij nog geen begeleider maar lijkt het jou leuk om anderen te begeleiden?  Vanaf het seizoen 2021/2022 organiseert het NHV in samenwerking met andere bonden een opleiding tot praktijkbegeleider.
Meer informatie over deze opleiding en het aanmelden hiervoor kan via het pictogram ‘opleiding praktijkbegeleider’.

Wie mag jouw praktijkbegeleider zijn?

  • Je mag worden begeleid door een praktijkbegeleider met een diploma van minimaal 1 niveau hoger.
  • Heb je als trainer iemand gevonden die beschikt over een Handbaltrainer 4 of Handbaltrainer B diploma? Dit is voldoende om jou te begeleiden.
  • Heb je als scheidsrechters iemand gevonden die beschikt over een Bondsscheidsrechter 4 diploma? Dit is voldoende om je te begeleiden.
  • Heb je iemand gevonden met trainers- of scheidsrechters diploma en een extra aantekening praktijkbegeleider? Ook dit is voldoende om je te begeleiden.
  • Het kan ook zijn dan je iemand hebt gevonden met een CIOS, S & B of ALO achtergrond. Laat in dit geval de persoon contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Vragen of onduidelijkheden?  ✉ opleidingen@handbal.nl of ☎ 06-30599092

Wie mag ik begeleiden?

  • Ben je in het bezit van een trainers- of scheidsrechtersdiploma? Dan mag je cursisten in opleiding voor 1 niveau lager begleiden.
  • Beschik je over een Handbaltrainer 4 of Handbaltrainer B diploma? Dan mag jij trainers begeleiden.
  • Beschik je over een Bondsscheidsrechter 4 diploma? Dan mag jij scheidsrechters begeleiden.
  • Heb je een extra aantekening praktijkbegeleider? Ook dit is voldoende om je te begeleiden.
  • Het kan ook zijn dan je een CIOS, S & B of ALO achtergrond hebt. Laat in dit geval de persoon contact opnemen via onderstaande contactgegevens.

Vereniging ondersteunen
Ben je al praktijkbegeleider en wil jij andere verenigingen ondersteunen?
Dan zijn we hard op zoek naar jou! Klik op het pictogram voor meer informatie en meld je aan!

ONDERSTEUNEN ALS BEGELEIDER

 

 

 

 

 

 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Oranjedames!

Klik hier om ons te volgen