Opleiding secretaris & tijdwaarnemer

De opleiding
Topwedstrijden van het handbal, supergaaf om te kijken toch? Deze wedstrijden kunnen zonder secretaris en een tijdwaarnemer niet plaatsvinden. Deze twee ondersteunende functies zijn voor de scheidsrechters enorm belangrijk. Handbal is namelijk een snelle sport waarbij de scheidsrechters hun handen vol hebben om alles te kunnen zien. Als secretaris en tijdwaarnemer help je de scheidsrechters om de wedstrijd nog leuker te maken voor iedereen, doordat je de scheidsrechters ondersteunt. 

Voorwaarden
Wil je aan de wedstrijdtafel zitten op minimaal eredivisie niveau? In dat geval heb je naast het diploma secretaris/tijdwaarnemer ook minimaal een Verenigingsscheidsrechter 2 opleiding afgerond. 

Voor niveaus lager dan de eredivisie adviseren we om deze opleiding te volgen, echter is het (nog) niet verplicht. Wanneer je deze opleiding toch wilt volgen, adviseren we om voordat je aan de opleiding start het Spelregelbewijs te behalen. 

Deze opleiding is GRATIS
Je volgt de cursus via onze online leeromgeving en rondt het af met een kennistoets. Wanneer je de kennistoets hebt behaald, kun je je certificaat downloaden en deze bij elke wedstrijd laten zien aan de scheidsrechters. Klik om te starten op de button start, zodat je verder gaat naar de online leeromgeving. 

Vragen of onduidelijkheden?  ✉ opleidingen@handbal.nl  of  ☎ 06-30599092


HANDLEIDING E-LEARNING (nog niet beschikbaar)


START E-LEARNING


Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier