Trainersbegeleiding

Training geven en het coachen van een team is leuk én een hele uitdaging. Van rondrennende jonge kinderen tot ongemotiveerde, niet altijd goed luisterende oudere kinderen. Meidenvenijn, grote emoties of grote monden, gedoe in het team, het kan allemaal voorkomen met een groep kinderen. Dat is een hele kunst, dat begeleiden van jonge sporters. Inspiratie en hulp daarbij kan soms heel handig zijn. 

Sleutelrol
Bij coachen en trainen van jongeren en kinderen komt dus ook een beetje opvoeden om de hoek kijken. Naast de ouders en leerkrachten ben jij als coach of ouder tijdens het sporten degene die de kinderen in het gareel moeten houden en die het optimale eruit kan halen. Uit onderzoek blijkt dat je als trainer een sleutelrol speelt bij het creëren van een plezierig sportklimaat.

Plezier beleven
Aan de slag met juist dat stuk dat niets met technische, tactische of organisatorische vaardigheden en zaken te maken heeft. Met het pedagogische stuk dat o zo belangrijk is om binnen het sporten veel plezier te beleven en te groeien en van daaruit ook nog eens te presteren. Zowel voor de kinderen als voor jou. Als dat je op een goede manier lukt, is het zowel voor de kinderen als voor jou zelf geweldig en beleeft iedereen veel plezier aan het sporten.

Begeleiden van trainers
Iedereen heeft baat bij een goede coach, óók de trainer of coach zelf. Iemand die feedback geeft op pedagogische vaardigheden en als klankbord kan fungeren, tilt coaches én daarmee de vereniging naar een hoger plan. De E-learning (stap 1) biedt handvatten aan de ouders die sporters begeleiden en trainers die jeugdteam begeleiden. Wil je als vereniging meer begeleiding voor jou trainers, dan kan je trainers laten opleiden (stap 2) tot trainersbegeleider via het coach-de-coach traject. Heb je al opgeleide trainers, geef ze de juiste begeleiding en kennis die ze nodig hebben (stap 3) om ze intrinsiek gemotiveerd te (be)houden. Welke keuze maak jij?

E-LEARNING

OPLEIDEN

BEGELEIDEN

 

 
 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Oranjedames!

Klik hier om ons te volgen