Tweede speelrecht

Er zijn twee vormen van 2e speelrecht mogelijk namelijk: in het kader van maatschappelijke ontwikkelingen en in het kader van talentontwikkeling. Beide vormen zorgen ervoor dat spelers voor twee verenigingen en/of teams speelgerechtigd kunnen worden verklaard

Het tweede speelrecht in het kader van maatschappelijke ontwikkelingen. Is er voor alle leeftijden en bedoeld voor bijvoorbeeld kinderen van gescheiden ouders, studenten, recreanten of het op de been houden van teams. Het is immers een maatschappelijke ontwikkeling dat steeds minder mensen kiezen voor een teamsport en dus teams lastiger te vormen en te behouden zijn. Deze vorm van tweede speelrecht kan het gehele seizoen door worden aangevraagd. Spelers mogen niet in meerdere teams, die in dezelfde competitie uitkomen, aan wedstrijden deelnemen.

Het tweede speelrecht in het kader van talentontwikkeling is mogelijk voor spelers t/m 22 jaar. Deze vorm van 2e speelrecht kan alleen aangevraagd worden voor teams die uitkomen in de eredivisie en/of BENE-League. Een tweede speelrecht in het kader van talentontwikkeling moet voor 1 september zijn aangevraagd of van 15 december t/m 31 december. Daarna zullen aanvragen niet meer in behandeling worden genomen. 

Wil je over beide vormen van het 2e speelrecht meer informatie kijk dan in het wedstrijdreglement artikel 27

Het tweede speelrecht kan via onderstaand formulier aangevraagd worden. 

Competitie: Aanvraagformulier 2e speelrecht

  • Voor akkoord:
  • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
    ** indien minderjarig dient een ouder of (toeziend) voogd te tekenen.
  • Ondertekening door bestuurslid, (naam) en functie van het bestuurslid.
  • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
  • Max. bestandsgrootte: 128 MB.
  • Voor het toekennen van een 2e speelrecht aanvraag zijn minimaal 3 handtekeningen nodig.