HandbalAcademie: De weg naar goud

De prijzenkast van het Nederlands Dames Handbalteam puilt inmiddels uit: vice-wereldkampioen in 2015, de nummer twee van Europa in 2016, brons op het WK van 2017 én het EK van 2018, en in 2019 de overtreffende trap met de wereldtitel. Plus tussendoor ook nog eens vierde tijdens het debuut bij de Spelen in 2016 in Rio de Janeiro. De basis van dit succes is gevormd op de HandbalAcademie, waar het gros van de huidige lichting internationals rijpte alvorens in het buitenland als prof aan de slag te gaan. Maar liefst 16 van de 18 handbalsters van de gouden ploeg trainden in hun jeugd op het nationale sportcentrum. In 2018, twaalf jaar na de vrouwen, hebben ook de mannen een HandbalAcademie op Papendal gekregen. De bond hoopt het succes van de dames bij de mannen te kopiëren. 

De HandbalAcademie biedt een kwalitatief hoogstaand full time trainingsprogramma waarbij excelleren centraal staat. Zo worden Nederlandse handballers en handbalsters opgeleid richting de top. In samenwerking met verenigingen, handbalscholen en RTC’s worden de beste potentiele sporters voor de HandbalAcademie geselecteerd. 

‘Op de Academie trainen jongens en meiden met de grootste talenten van hun leeftijd en leven als een topsporter. Wanneer zij bij hun club trainen hebben we daar veel minder zicht op. Op Papendal kunnen we ze opleiden naar internationale maatstaven. We hebben hier de faciliteiten en de coaches en stafleden weten wat nodig is om op topniveau mee te kunnen’, aldus Monique Tijsterman, technisch directeur ad interim bij de handbalbond en vanaf het begin betrokken bij de HandbalAcademie. 

 

 

 

Maak de handbalsport van dichtbij mee!

Klik hier