14 speelsters Nederlands Damesteam in definitieve WK-selectie

14 speelsters Nederlands Damesteam in definitieve WK-selectie

Bondscoach Helle Thomsen heeft een selectie van 14 speelsters bekendgemaakt die zeker zijn van deelname aan het WK in Duitsland. Tijdens de trainingsstage voorafgaand aan het wereldkampioenschap worden nog twee speelsters geselecteerd. De WK-selectie van 16 speelsters zal op 29 november afreizen naar Leipzig.

Selectie Nederlands Damesteam voor WK:

1. Tess Wester SG BBM Bietigheim (GER)
2. Jasmina Janković TuS Metzingen (GER)
3. Angela Steenbakkers HSG Blomberg Lippe (GER)
4. Martine Smeets SG BBM Bietigheim (GER)
5. Yvette Broch Györi Audi ETO KC (HUN)
6. Danick Snelder FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
7. Angela Malestein SG BBM Bietigheim (GER)
8. Debbie Bont København Håndbold (DEN)
9. Laura van der Heijden FTC-Rail Cargo Hungaria (HUN)
10. Nycke Groot Györi Audi ETO KC (HUN)
11. Lois Abbingh Issy Paris Hand (FRA)
12. Estavana Polman Team Esbjerg (DEN)
13. Kelly Dulfer København Håndbold (DEN)
14. Jessy Kramer Toulon-Saint Cyr Var Handball (FRA)

In voorbereiding op het WK wordt er een trainingsstage gehouden op Papendal. Het Nederlands Damesteam komt op 21 november met 23 speelsters bij elkaar. Naast bovenstaande namen uit de WK-selectie bestaat de trainingsgroep uit negen speelsters. Van de negen speelsters voegt bondscoach Helle Thomsen later twee speelsters toe aan de WK-selectie. Sanne van Olphen is vooralsnog geblesseerd.

Selectie Nederlands Damesteam trainingsstage:

1. Michelle Goos Buxtehuder SV (GER)
2. Lynn Knippenborg Buxtehuder SV (GER)
3. Kelly Vollebregt TuS Metzingen (GER)
4. Delaila Amega TuS Metzingen (GER)
5. Charris Rozemalen SG BBM Bietigheim (GER)
6. Dione Housheer Succes Schoonmaak/VOC (NED)
7. Merel Freriks HSG Bensheim/Auerbach (GER)
8. Rinka Duijndam HSG Bad Wildungen Vipers (GER)
9. Inger Smits TTH Holstebro (DEN)

Onderdeel van de trainingsstage is de oefenwedstrijd Cocoa from Ghana presents: Holland vs Italy. Ruim een week voor de start van het wereldkampioenschap zien de handballiefhebbers de Oranjedames in actie in eigen land. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen speelt op 23 november om 20.00 uur tegen Italië in Indoor Sportcentrum Eindhoven.

Alle drieduizend toegangsbewijzen voor de oefenwedstrijd waren snel verkocht. Om zo min mogelijk fans teleur te stellen, is er besloten om een extra tribune te bouwen. Hierdoor zijn er extra kaarten beschikbaar die dinsdag 14 november om 11:00 uur in de verkoop gaan. Kaarten kunnen hier gekocht worden: https://www.handbal.nl/oranje/kaarten-bestellen/.

Programma groepsfase WK:
Het Nederlands Damesteam begint het WK in Duitsland op zaterdag 2 december om 18:00 uur tegen de Aziatische kampioen Zuid-Korea. Alle poulewedstrijden worden gespeeld in Leipzig en zijn live te zien bij Ziggo Sport.

Speeldag: Tegenstander: Tijdstip: Locatie:

Zaterdag 2 december 2017 Nederland – Zuid-Korea 18:00 Leipzig

Zondag 3 december 2017 China – Nederland 20:30 Leipzig

Dinsdag 5 december 2017 Nederland – Kameroen 15:30 Leipzig

Woensdag 6 december 2017 Servië – Nederland 20:30 Leipzig

Vrijdag 8 december 2017 Nederland – Duitsland 18:00 Leipzig