Recordaantal toeschouwers bij EK-kwalificatieduel Oranjedames

Recordaantal toeschouwers bij EK-kwalificatieduel Oranjedames

Nog nooit kwamen er zoveel mensen kijken naar een handbalwedstrijd in Nederland. Met 6000 toeschouwers breekt de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Damesteam tegen Hongarije een record. Binnen een dag zijn alle toegangsbewijzen uitverkocht. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen speelt op 25 maart om 16:00 uur in het Indoor Sportcentrum Eindhoven.

Het is de eerste thuiswedstrijd van de Oranjedames sinds het succesvolle WK, waar ze een bronzen medaille veroverden. In de hal worden extra tribunes bijgebouwd om het grote aantal fans een plek te geven. “Het is echt geweldig dat zoveel mensen naar onze wedstrijd komen kijken. Het geeft alle speelsters een super goed gevoel om straks in Eindhoven te spelen”, vertelt aanvoerster Danick Snelder trots. Het publiek kan zich opmaken voor een mooie wedstrijd. Hongarije is een geduchte tegenstander.

Zowel Nederland als Hongarije hebben de poulewedstrijden tegen Wit-Rusland en Kosovo gewonnen. Beide ploegen hebben vier punten, maar op doelsaldo staat Oranje bovenaan. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het EK in Frankrijk, dat plaatsvindt van 30 november t/m 16 december 2018. De overall beste nummer drie mag ook naar Frankrijk afreizen. De speelsteden zijn Nancy, Nantes, Montbéliard, Brest en Parijs.

Als Nederland zich plaatst dan zullen de Nederlandse handbalvrouwen de groepswedstrijden op 1, 3 en 5 december 2018 in Montbéliard spelen. Als Oranje bij de eerste drie in de poule eindigt dan speelt het de volgende drie wedstrijden op 7, 9, 11 en 12 december 2018 (op drie van de vier dagen, de exacte data afhankelijk van de klassering in de poule) in Nancy. Nederland wordt geplaatst in groep C en stuit in de hoofdronde zeer waarschijnlijk op Noorwegen (groep D). Wereldkampioen Frankrijk komt uit in groep B en kan Nederland op zijn vroegst in de halve finale treffen. Het finaleweekend is op 14 en 16 december 2018 in Parijs.

Stand EK-kwalificatiegroep 7:
1. Nederland 2-4 (73-33)
2. Hongarije 2-4 (62-30)
3. Wit-Rusland 2-0 (39-58)
4. Kosovo 2-0 (24-77)