Wijzigingen in spelersgroep Oranjedames voor tweeluik tegen Hongarije

Wijzigingen in spelersgroep Oranjedames voor tweeluik tegen Hongarije

De spelersgroep van het Nederlands Damesteam voor de twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Hongarije op 22 en 25 maart is gewijzigd. In vergelijking met de vorige selectie ontbreken Estavana Polman, Jessy Kramer, Charris Rozemalen en Kristy Zimmerman vanwege blessures. Bondscoach Helle Thomsen heeft Angela Malestein, Inger Smits, Rinka Duijndam, Angela Steenbakkers en Esther Schop opgeroepen.

Gisteren zijn de 18 speelsters en begeleiding naar Hongarije afgereisd, waar de ploeg zich zal voorbereiden op het uitduel. Tijdens de trainingsstage wordt bepaald welke 16 speelsters de definitieve wedstrijdselectie zullen vormen voor beide wedstrijden.

Het Nederlands Damesteam vervolgt de EK-kwalificatiereeks op donderdag 22 maart om 18:00 uur met een uitwedstrijd tegen Hongarije. Bondscoach Helle Thomsen verwacht een strijd. “Het zal een moeilijke wedstrijd worden. De Hongaarse ploeg speelde goed tijdens het WK. Ze hebben een team vol met goede speelsters die op hoog niveau spelen bij hun clubs”, legt Thomsen uit. De wedstrijd is live te zien op Ziggo Sport (kanaal 14) en Ziggo Sport Select.

Op zondag 25 maart komen de Oranjedames voor het eerst in actie op Nederlandse bodem sinds het succesvolle WK. Om 16:00 uur klinkt het beginsignaal in een tot de nok toe gevuld het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Een recordaantal toeschouwers zullen Oranjedames aanmoedigen tegen de Hongaren. Binnen een dag waren alle 6000 toegangskaarten uitverkocht. De NOS zal deze wedstrijd live uitzenden op NPO1 en op hun website en app.

Selectie:
Lois Abbingh Issy Paris Hand (FRA)
Delaila Amega TuS Metzingen (GER)
Debbie Bont København Håndbold (DEN)
Yvette Broch Györi Audi ETO KC (HUN)
Kelly Dulfer København Håndbold (DEN)
Nycke Groot Györi Audi ETO KC (HUN)
Laura van der Heijden FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
Jasmina Jankovic TuS Metzingen (GER)
Lynn Knippenborg Buxtehuder SV (GER)
Sanne van Olphen Viborg HK (DEN)
Martine Smeets SG BBM Bietigheim (GER)
Danick Snelder FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
Tess Wester SG BBM Bietigheim (GER)
Angela Malestein SG BBM Bietigheim (GER)
Inger Smits TTH Holstebro (DEN)
Rinka Duijndam HSG Bad Wildungen Vipers (GER)
Angela Steenbakkers HSG Blomberg Lippe (GER)
Esther Schop HAC Handball (FRA)

Begeleiding:
Helle Thomsen         Bondscoach
Olga Assink             Ass. trainer
Jelle Heisen             Fysiotherapeut
Carla van Dijk          Teammanager
Antoni Parecki          Keeperstrainer

Zowel Nederland als Hongarije hebben de poulewedstrijden tegen Wit-Rusland en Kosovo gewonnen. Beide ploegen hebben vier punten, maar op doelsaldo staat Oranje bovenaan. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het EK in Frankrijk, dat plaatsvindt van 30 november t/m 16 december 2018. De overall beste nummer drie mag ook naar Frankrijk afreizen. De speelsteden zijn Nancy, Nantes, Montbéliard, Brest en Parijs.

Stand EK-kwalificatiegroep 7:
1. Nederland 2-4 (73-33)
2. Hongarije 2-4 (62-30)
3. Wit-Rusland 2-0 (39-58)
4. Kosovo 2-0 (24-77)