Dames U20 beginnen WK-kwalificatie met ruime overwinning op Polen

Dames U20 beginnen WK-kwalificatie met ruime overwinning op Polen

De Dames U20 zijn de WK-kwalificatiereeks voortvarend gestart. In het Zweedse Göteborg versloegen ze Polen met ruime cijfers: 35-20. De ploeg van bondscoach Robert Nijdam dient in een poule met Polen, Tsjechië en Zweden bij de beste twee landen te eindigen om zich te kwalificeren voor het WK. Door de overwinning is er een goede stap gezet in de richting van het felbegeerde WK-ticket.

Dione Housheer opende de scoren met een knallend afstandsschot. De Poolse ploeg deed gelijk wat terug, maar Nederland nam het initiatief in de wedstrijd volledig in handen en liep binnen no-time uit naar 7-1. Door twee tijdstraffen aan Nederlandse kant kon Polen terugkomen tot 8-4. Het gat van vier doelpunten bleef lange tijd gehandhaafd. Vlak voor de rust scoorde Merel Freriks na een snelle break-out en tekende voor de 18-13 ruststand.

In het begin van de tweede helft vloog Jong Oranje uit de startblokken. Aanvallend liep het als een trein en de dekking plus keepster Jesse van de Polder stonden als een huis. Polen wist maar twee keer te scoren in 20 minuten tijd! De teller liep op naar 31-15. De ban was duidelijk gebroken. De dames U20 boekten een belangrijke en dik verdiende overwinning met een 35-20 eindstand.

Morgen neemt de ploeg van bondscoach Robert Nijdam het om 15:00 uur op tegen Tsjechië. Zondag staat om 12:00 uur de laatste wedstrijd op het programma tegen gastland Zweden.

Programma Dames U20:
Vrijdag 23 maart, 18:00: Nederland-Polen               uitslag: 35-20
Zaterdag 24 maart, 15:00: Tsjechië-Nederland
Zondag 25 maart, 12:00: Nederland-Zweden