Oranjemannen winnen SeoulCup 2018 in Zuid-Korea

Oranjemannen winnen SeoulCup 2018 in Zuid-Korea

De Oranjemannen zijn er in het Zuid-Koreaanse Seoul in geslaagd om alle wedstrijden tijdens de Handball Premiere 6 SeoulCup 2018 te winnen. In de laatste beslissende wedstrijd werd gastland Korea na een 13-13 ruststand aan de kant gezet met 22-23. In Seoul werd twee keer tegen Bahrein en twee keer tegen Korea gespeeld.

Op vrijdag 15 juni kwamen de mannen aan in Korea. Na een rustdag en trainingsdag op zaterdag stond op zondag 17 juni het eerste duel tegen Bahrein op het programma. Deze werd eenvoudig gewonnen met 34-24. Ook de tweede wedstrijd tegen Bahrein op 20 juni werd na een zeer fysieke pot winnend afgesloten: 32-21.

De tweede wedstrijd van onze Oranjeheren werd gespeeld tegen gastland Korea. Oranje begon zeer matig aan de wedstrijd waar in het eerste kwartier maar 1 doelpunt werd gemaakt. Na een 13-6 ruststand in het voordeel van Korea begon het wat meer te lopen bij Oranje. Met veel vechtlust en goede tactiek van bondcoach Erlingur Richardsson werd er in de laatste seconde met 24-25 nipt gewonnen van het thuisland. Wederom werd in de laatste wedstrijd van Korea gewonnen met één doelpunt verschil (22-23) en mag Nederland de cup mee terugnemen in het vliegtuig vanavond.

Deelname aan de SeoulCup 2018 stond in het teken van de voorbereiding op plaatsing voor het EK 2020. In de EK kwalificatiereeks treft Nederland Slovenië, Letland en Estland en is het kansrijk. De nummer één en twee uit de groep plaatst zich voor het Europees Kampioenschap dat van 10 tot en met 26 januari 2020 wordt gehouden in Zweden, Oostenrijk en Noorwegen. De vier beste nummers drie uit de acht kwalificatiegroepen kwalificeren zich eveneens voor het EK. Oranje speelt op 24 of 25 oktober aanstaande het eerste duel in deze kwalificatie thuis tegen Estland.