Nederland U20 leidt zuur verlies tegen koploper Tsjechië

Nederland U20 leidt zuur verlies tegen koploper Tsjechië

De heren van Oranje U20 zijn er op de EHF Championships niet in geslaagd koploper Tsjechië van de troon te stoten. In Sportcomplex Verde in Montenegro kon het door Tsjechïe geslagen gaatje in de laatste minuten niet gedicht worden. Hierdoor wordt het billenknijpen voor de ploeg van Edwin Kippers, zij zijn nu afhankelijk van het resultaat van het duel tussen Tsjechië en Oostenrijk dat morgen gespeeld zal worden.

Nederland begint deze wedstrijd gefocust. Ivar Stavast en Florent Bourget zetten Nederland al gauw op een 3-1 voorsprong. Ondanks de drie tijdstraffen binnen acht minuten blijft Nederland goed verdedigen en geeft het de voorsprong niet weg. Na 10 minuten spelen trekt Tsjechië de stand gelijk naar 3-3. Oranje heeft een goede dekking alleen weet niet altijd de kansen te benutten in de aanval. Hierdoor kijkt het na 15 minuten tegen een 5-6 achterstand aan. Ivar Stavast en Tim Claessens zetten Nederland weer aan de goede kant van de score 7-6. De ploegen laten elkaar niet los en negen minuten voor rust is de stand 9-8 in het voordeel van de Oranjemannen. Oranje weet een gaatje te slaan en bij een 11-8 voorsprong neemt de Tsjechische coach een time-out. De opponent van Nederland zet een tandje bij en dicht het gaatje, ruststand 11-11.

Tsjechië slaat in de tweede helft gelijk toe 11-12. Tim Claessens zet met twee doelpunten Oranje weer op voorsprong. Een belangrijke redding van Peter Kwant bij een penalty zorgt ervoor dat via Niels Versteijnen (2x) Nederland uitloopt naar 16-13. Een dubbele save van keeper Bram Kleijkers laat Nederland nog verder uitlopen naar maar liefst vier doelpunten verschil. Dit weten de Oranjemannen niet vast te houden en via 17-15 en 20-20 kijkt Nederland tegen een 20-22 achterstand aan. Goals van Niels Versteijnen en Sander Visser trekken de stand weer gelijk maar na een time-out slaat Tsjechië het beslissende gaatje, eindstand 24-27.

Tim Claessens, speler van KRAS/Volendam werd bij Nederland verkozen tot man of the match.

Scores:
Ivar Stavast 6, Tim Claessens 6, Niels Versteijnen 4, Florent Bourget 2, Tom Jansen 2, Sander Visser 2, Jeroen Roefs 1, Sverre Jansen 1.

Nederland speelt morgen om 17.00 uur tegen Moldavië, live te zien op ehftv.com. De Oranjemannen U20 zijn afhankelijk van de uitkomst van de wedstrijd tussen Oostenrijk en Tsjechië en eventueel doelsaldo.

Stand groep A:
1 Tsjechië                           8 punten
2 Oostenrijk                        7 punten
3 Nederland                        5 punten
4 Kosovo                             2 punten
5 Moldavië                          2 punten
6 Bulgarijë                          0 punten