Plek in Allstar teams voor Nikita van der Vliet, Niels Versteijnen en Martijn Kleijkers

Plek in Allstar teams voor Nikita van der Vliet, Niels Versteijnen en Martijn Kleijkers

Nikita van der Vliet van de Dames U18 is naast topscoorster, ook door de IHF verkozen tot beste cirkelspeelster op het WK in Polen. Hiermee heeft zij een plaatsje verdiend in het Allstar-team. Nikita eindigde met 64 doelpunten op de eerste plek op de topscoorderslijst. De meiden U18 pakten deze ochtend de zevende plaats ten koste van Spanje (26-33), waarin Nikita goed was voor twaalf doelpunten. 

Voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het toernooi stond Nikita op gelijke hoogte met de Koreaanse Bitna Woo. Beiden hadden na acht wedstrijden 52 doelpunten. Nikita voegde daar in de laatste wedstrijd nog eens 12 doelpunten aan toe. De Koreaanse concurrent kon daar niet meer aan tippen en dus ging de titel naar onze Nikita van der Vliet.

Naast dat zij topscoorster is geworden, wat op zich al een hele prestatie is, mag zij zich ook beste cirkelspeelster van het WK U18 noemen.

Nikita is supertrots dat zij deze prijzen mee naar huis mag nemen: “Natuurlijk ben ik super blij dat ik topscorer ben geworden van het toernooi, dat had ik van te voren nooit gedacht. Ook mag ik nog is de prijs als beste speelster mee naar huis nemen, wat ik al helemaal niet had verwacht. Ik ben er super blij mee en kan er zeker trots op zijn” vertelt Nikita. “Dit heb ik niet alleen gedaan, want ook ik heb mijn teamgenoten nodig om überhaupt de bal te kunnen krijgen op de cirkel en dit af te kunnen maken. We hebben een mooie plek bereikt met het team, waar we gezamenlijk trots op kunnen zijn en dit is dat een extra mooie afsluiting.”

Wij zijn supertrots op Nikita en op het team dat bij de eerste zeven is geëindigd.

_________________________________________________________________________________

Niels Versteijnen en Martijn Kleijkers hebben met Oranje U18 niet alleen een bronzen plak verdiend op het EHF Championship. Ook hebben zij een plek bemachtigd in het Allstar Team.

Een paar weken terug stond hij met U20 ook al op het EHF Championship, waar hij ook al eens werd uitverkozen tot beste speler van de wedstrijd. Dit toernooi was het drie keer raak en met 52 doelpunten werd Niels de tweede beste topscorer van het toernooi. Hij werd door veel tegenstanders als meest gevaarlijke speler gezien. Wat leidde tot veel persoonlijke dekking. Ondanks dat heeft Niels een supergoed toernooi gespeeld en is beloond met de titel beste rechteropbouwer én is daarbij ook verkozen tot ‘most valuable player'(MVP).

Cirkelspeler Martijn Kleijkers kon op meer speeltijd rekenen dan in eerste instantie verwacht. De tijdige blessure van medecirkelspeler Lars Kooij leidde ertoe dat Martijn zijn handbaltalent kon laten zien en veel doelpogingen mocht omzetten in doelpunten. Ook in de dekking was Martijn dit toernooi een belangrijke schakel in het middenblok voor Oranje. Martijn werd verkozen tot beste cirkelspeler van het toernooi.