Monique Tijsterman nieuwe bondscoach Dames U19

Monique Tijsterman nieuwe bondscoach Dames U19

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) is zeer verheugd om te melden dat Monique Tijsterman is aangesteld als de nieuwe bondscoach Dames U19. De 49-jarige ervaren en succesvolle handbalcoach blijft tevens als hoofdcoach actief bij haar club Morrenhof Jansen/Dalfsen. Monique Tijsterman vervangt Robert Nijdam, die dit seizoen als hoofdcoach debuteert in de Bundesliga bij TSV Bayer 04 Leverkusen.

,,Het is heel leuk om na een aantal jaren afwezigheid weer met de Nederlandse talenten te trainen en te presteren. In het verleden hebben we aardige successen geboekt en daar plukken we jaren later nog de vruchten van. Verder zie ik er naar uit om samen te werken met de verschillende collega-trainers. Dat zal vooral zoals Ricardo Clarijs en Rachel de Haze zijn maar ook met vele anderen, want handbal is een teamsport en alleen bereik je helemaal niets’’, aldus Monique Tijsterman.

Monique Tijsterman, in het bezit van de hoog aangeschreven Handbal Trainer 4 en TopCoach5-licentie, speelde tussen 1987 en 1990 in totaal 23 interlands voor het Nederlands Damesteam

In het verleden was Tijsterman jarenlang succesvol bij het Nederlands Damesteam als assistent van bondscoach Bert Bouwer (1995-2001) en Sjors Röttger (2004-2008). Het hoogtepunt in deze periode was de vijfde plaats bij het WK 2005 in het Russische Sint Petersburg. Niet eerder was het Nederlands Damesteam zo hoog geëindigd bij een mondiaal toernooi.

Monique Tijsterman was jarenlang voor het NHV in binnen- en buitenland het gezicht van de Nederlandse talententeams. Tussen 1997 en 2012 was Monique Tijsterman actief als hoofdcoach van een van de vertegenwoordigende damesteams en leverde tientallen talenten af bij de nationale selectie. Maar liefst dertien keer was ze de eindverantwoordelijke bij een EK of WK