NHV zoekt stagiair voor (afstudeer)stage m.b.t. het opzetten jeugdpanel

NHV zoekt stagiair voor (afstudeer)stage m.b.t. het opzetten jeugdpanel

Stageopdracht: De laatste tien jaar is het aantal handballende jongens en mannen flink afgenomen. Hierdoor is de verhouding in het ledental tussen mannen en vrouwen steeds schever komen te liggen. Inmiddels bestaat bijna 80% van de 52.000 actieve handballers in Nederland uit vrouwen/meisjes. Voor de handballende jongens en mannen betekent dit dat ze te maken hebben gekregen met incomplete teams (en dus noodgedwongen drop out), grotere niveauverschillen en reisafstanden bij competitiewedstrijden.

In 2016 heeft het NHV het initiatief genomen om een trendbreuk te forceren in het dalende aantal mannelijke handballers door het opzetten van het project Jongens Handballen! Een belangrijk onderdeel binnen het project is de organisatie van zogenaamde “Handball Battles”. Deze battles hebben als doel om jongens tussen 11 en 14 jaar kennis te laten maken met de verschillende aspecten van de handbalsport, zoals schot- en sprongkracht, snelheid, behendigheid, samenwerking, trucs, etc. Er wordt tijdens de Handball Battles voor de deelnemende jongens een unieke en aansprekende beleving gecreëerd, die ze stimuleert om lid te worden óf te blijven.

Om de beleving tijdens onze initiatieven (m.n. Handball Battles), te verbeteren starten we een jeugdpanel, waarbij we input krijgen vanuit de jongens zelf.

De centrale vraag binnen het jeugdpanel zal zijn: welke factoren spelen een rol bij de beleving van jongens tussen 11 en 14 jaar.

Onderdelen binnen het jeugdpanel zijn:
– creatieve bijeenkomsten met de jongens 
– panel starten via WhatsApp en Instagram

Deze onderdelen zullen de praktische opdracht vormen.

Mogelijk gewenste eindproduct(en):
Een adviesrapport over de factoren waar we ons op moeten richten om de beleving van onze activiteiten, voor jongens 11 t/m 14 jaar, te verhogen. Met daarin concrete aanbevelingen om de factoren terug te laten komen tijdens de activiteiten.

Profiel stagiair: Van de stagiair verwachten wij een pro-actieve houding. Je neemt initiatief en bent organisatorisch sterk. Verder is het van belang dat je communicatief vaardig bent en (ism) een bijeenkomst met jongens (11 t/m 14 jaar) kan leiden.

Vergoeding: De stagiair ontvangt een vergoeding van € 150,00 bruto per maand op fulltimerbasis (38 uur per week).

Reiskostenvergoeding op basis van tweede klas openbaar vervoer, tenzij hij/zij in het bezit is van een OV-jaarkaart.

Periode: Van februari 2019-juni 2019

Locatie: NHV-kantoor, Pastoor Bruggemanlaan 33 in Oosterbeek.

Aantal plekken: 1

Contact: Ben je geïnteresseerd in deze vacature, stuur dan je motivatiebrief inclusief CV naar jongenshandbal@handbal.nl