Selectie Heren Talents bekend

Selectie Heren Talents bekend

In de afgelopen weken hebben er twee scoutingsdagen plaats gevonden om de selectie voor jongens u17 samen te stellen. De eerste scouting dag (16-2-2019) vond plaats in sporthal The Dome te Houten waarna op 23 februari in sporthal Valkenhuizen te Arnhem de tweede ronde plaats vond.

De eerste dag in Houten stond in het teken van trainingen die werden verzorgd door de staf van het Heren Talents team. Hierin werd een eerste indruk verkregen van de deelnemers. Hierna werd de dag afgesloten met voor elk elftal een tweetal wedstrijden. Tijdens de gehele dag werden de spelers geanalyseerd door een aantal scouts die vanuit het NHV aanwezig waren tijdens de scouting dagen. Na de eerste dag was er een eerste ronde afvallers bekend die na die dag werden bedankt voor hun deelname.

De tweede dag in Arnhem stond volledig in het teken van onderlinge wedstrijden. Elke ploeg speelde drie wedstrijden van twee keer 20 minuten. Tijdens de dag werden ze begeleid door een viertal coaches die door het NHV waren uitgenodigd. De wedstrijden werden begeleid door een aantal jonge talentvolle scheidsrechters. Gedurende de wedstrijden werden de spelers geanalyseerd door een aantal scouts, die net zoals bij de eerste dag, aanwezig waren namens de NHV. Een nieuw element bij de tweede dag in Arnhem was dat er naast de visuele waarnemingen van de scouts en coaches ook data werd verzameld over onder andere de effectiviteit van de spelers tijdens de wedstrijden en dat deze werden gekoppeld aan video opnames. Hierdoor kon er een nog beter beeld worden gecreëerd van de spelers.

Na twee intensieve dagen volledig in het teken van handbal is er maandag (lees 25-2-2019) een selectie bekend gemaakt van 32 spelers. Deze spelers maken allemaal kans op een plek in de definitieve selectie voor het Open EK dat wordt gehouden in het Zweedse Göthenburg van 1 juli tot en met 5 juli.

Namens het NHV willen wij deze jongens feliciteren met hun selectie en hun heel veel succes te wensen richting het EK. Hiernaast willen wij de jongens die helaas zijn afgevallen ook bedanken voor hun deelname en heel veel succes wensen met hun verdere sport carrière. Vergeet niet, er komen altijd nieuwe kansen!

Om af te sluiten willen wij namens het NHV Ils Pattipeilohy bedanken voor het maken van de mooie foto’s tijdens deze twee dagen.

De 32 geselecteerde spelers:
Naam – RTC – Vereniging
1. Armando Besseling- Noordwest – Green Park/Aalsmeer
2. Brent Riksten- Noord – Oosting Metaal Recycling/E&O
3. Christiano Olivacce – Metropool – AJ Sports Hellas
4. Cody van As – Noordwest – Green Park/Aalsmeer
5. Daan Hermkens – Limburg – Herpertz/Bevo HC
6. Dave de Waal – Noordwest – Kras/Volendam
7. Ivo Verberne – Limburg – Herpertz/Bevo HC 8
8. Jake Honig – Metropool – D.W.S.
9. Janik van Zundert – Zuid – RED-RAG Tachos
10. Jasper Peters – Zuid – Dos’80
11. Jens Dijkstra – Limburg – Sittardia
12. Jeromy van der Ban – Noordwest – Green Park/Aalsmeer
13. Jesse van der Linden – RTC Metropool – AJ Sports Hellas
14. Joep Hamers – Zuid – RED-RAG Tachos
15. Jordy Neeft – Noordwest – Green Park/Aalsmeer
16. Kaj Geenen – Limburg – Herpertz/Bevo HC
17. Luuk Santing – Limburg – Herpertz/Bevo HC
18. Maarten Wilms – Noord – Oosting Metaal Recycling/E&O
19. Matt Diamond – Noordwest – Green Park/Aalsmeer
20. Melle van Katwijk – Limburg – Herpertz/Bevo HC
21. Mika Schoolmeesters – Limburg – Herpertz/Bevo HC
22. Morris Kippers – HA – Olympia HGL
23. Niko Blaauw – Metropool – Green Park/Aalsmeer
24. Robin Bijekic – Metropool – Snelwiek Rotterdam
25. Robin Hazewinkel – Noord – Borhave
26. Silas Speckmann – Noord – Borhave
27. Stijn Brinks – Noord – Oosting Metaal Recycling/E&O
28. Teun Krol – Limburg – Herpertz/Bevo HC
29. Thibaud Groot – Zuid – Fenix Toulouse
30. Thijs van der Kamp – Zuid – Herpertz/Bevo HC
31. Thomas Houtepen – HA – Snelwiek Rotterdam
32. Tim Zonneveld – Metropool – Stipt Payroll Houten