G-handballers winnen zilver

G-handballers winnen zilver

De G-handballers hebben zilver gewonnen op de Special Olympics World Games. Dit is het grootste evenement voor sporters met een beperking ter wereld: vergelijkbaar met de Olympische Spelen. Het evenement vond plaats van 14 tot en met 21 maart en er deden zo’n 7000 sporters uit 170 verschillende landen aan mee.

Ruim voor de start van de wedstrijden stapten de G-handballers in het vliegtuig op weg naar Abu Dhabi.  De eerste dagen stonden onder andere in het teken van sightseeing in Dubai, een bezoek aan een pretpark en een bezoek aan internationale school. Op 12 maart begonnen de wedstrijden en de G-handballers gingen als een speer. Na winst op onder andere Duitsland, Bangladesh, India mochten ze aantreden in de finale tegen Bangladesh. De finale hebben ze verloren, maar de G-handballers hebben super gepresteerd en zijn een hele ervaring rijker!