Dames HV Quintus winnen de bekerfinale!

Dames HV Quintus winnen de bekerfinale!

De handbalsters van Quintus hebben voor de vijfde keer de NHV-beker gewonnen. De ploeg uit Kwintsheul klopte in de finale in Topsportcentrum Almere Cabooter Group/HandbaL Venlo met 27-24. Bij de rust was de marge ook al drie doelpunten verschil: 13-10.

Voor Quintus was het alweer de tiende keer dat het in de eindstrijd stond. Handbal Venlo debuteerde in de landelijke bekerfinale.

Quintus had de gehele wedstrijd een voorsprong. Alleen vijf minuten voor het eindsignaal bij 23-23 kwamen de Limburgse dames op gelijke hoogte. In de slotfase besliste Quintus, dat ook in de best-of-three finale om het landskampioenschap staat, de wedstrijd via vier doelpunten op rij van Anouk Zwinkels, Britt van Steekelenburg, Daisy Hage en opnieuw Anouk Zwinkels. Pien de Swart bepaalde namens het sterk spelende HandbaL Venlo de eindstand op 27-24.