Koninklijke onderscheiding voor Frans Stienen en Jaap en Joke Zwarthoed

Koninklijke onderscheiding voor Frans Stienen en Jaap en Joke Zwarthoed

Frans Stienen en Jaap en Joke Zwarthoed hebben een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Frans Stienen was van 2003 tot 2005 bestuurder van het Nederlands Handbal Verbond, afdeling Brabant. Daarna was hij tot 2018 werkzaam als wethouder bij de gemeente Helmond.

Zowel Joke als Jaap Zwarthoed zijn multi-inzetbare vrijwilligers bij HV Kras/Volendam. Al meer dan veertig jaar zijn zowel Jaap als Joke op vele fronten bij de handbalclub actief. Hun weekeinde staat geheel in het teken van de handbal. Joke is de speaker tijdens de wedstrijden van het herenteam van Volendam en heeft daarnaast jarenlang de wedstrijdcommissie geleid. Jaap is o.a. het hoofd van de zogenaamde bordenploeg en is van bijna alle zaken binnen de vereniging op de hoogte.