OldStars walking handball

OldStars walking handball

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners houden met OldStars ouderen in beweging en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Het Nationaal Ouderenfonds neemt de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving en lanceert na OldStars walking football deze maanden een aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het Nationaal Ouderenfonds en Het Nederlands Handbal Verbond hebben de handen ineengeslagen en de nieuwe spelvorm OldStars walking handball gelanceerd. Daarnaast zijn ook OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars tafeltennis en OldStars walking basketball nieuwe spelvormen binnen de OldStars familie. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en andere varianten al jarenlang breed omarmd worden.

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met onder andere partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in/rondom de sportvereniging, als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder ruim 1 miljoen ouderen, in Nederland centraal.

De OldStars beweegstrategie
De rode draad van de OldStars formule is de positieve bijdrage van het verenigingsleven aan de levenskwaliteit van ouderen. De eerste stap die het Nationaal Ouderenfonds met het project OldStars hierin ooit maakte was de lancering van OldStars walking football, een primeur in Nederland die vijf jaar geleden werd geïntroduceerd in Nederland. Inmiddels zijn hier meerdere spelvormen, waaronder walking hockey, aan toegevoegd.

Presentatie OldStars walking handball bij HV KRAS/Volendam
HV KRAS/Volendam begint als eerste handbalvereniging in Nederland met het organiseren van OldStars walking handball. Hiermee wordt een samenwerking opgezet met het Nationaal Ouderenfonds, zorgverzekeraar Menzis en Van Boxtel hoorwinkels. Deze organisaties ondersteunen verenigingen bij het ontwikkelen van een ouderenvriendelijke sportomgeving. Het startschot van dit initiatief is op woensdag 17 april  in sporthal Opperdam gegeven.

KRAS/Volendam en het Nationaal Ouderenfonds zetten zich met OldStars walking handball voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen, moedigen sociale contacten aan en laten vergelijkbare verenigingen met een ander oog naar ouderen kijken.  Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners interventieprogramma’s ter voorkoming en als bestrijding van eenzaamheid en rolt deze landelijk uit. Hiermee zorgen deze organisaties er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen, maar ook sociaal actief blijven. Met de uitbreiding van het aanbod van OldStars en de samenwerking met Menzis zetten de organisaties een nieuwe stap in de landelijke ontwikkeling van een honderd procent oudervriendelijke sportomgeving.

“Wij erkennen dat verenigingen een belangrijke bijdrage moeten leveren bij de sociale innovatie voor de 55-plussers”, vertelt Joost Ooms, algemeen manager van KRAS/Volendam. “Wij leveren met deze pilot dan ook onze bijdrage aan de bevordering van een actieve leefstijl voor deze doelgroep. Wij verwachten dat dit voor meer zelfstandigheid zorgt en een zo lang mogelijk en gezond leven gecreëerd wordt. OldStars walking handball is zo’n innovatie die op een laagdrempelige manier inspeelt op onze verwachting en we voorspellen dat deze nieuwe sport zal voldoen aan de behoeftes van ouderen om actief, gezond en zinvol samen te werken. We juichen deze samenwerking dan ook van harte toe.”

Klik hier voor meer informatie over OldStars walking handball.

De komende maanden is het doel dat het Ouderenfonds gaat starten met deze spelvorm bij diverse verenigingen in Nederland. De komende weken wordt er met de eerste startende verenigingen meer informatie opgehaald en gedeeld op de site. Indien er interesse is kan er contact worden opgenomen met info@oldstars.nl.