Nieuwe ronde nominaties Guus Hölscher Topsport Award 2019

Nieuwe ronde nominaties Guus Hölscher Topsport Award 2019

In 2018 heeft het TopsportPlatform, waarin alle dames- en heren eredivisie- en BENE-League clubs verenigd zijn, de Guus Hölscher Topsport Award in het leven geroepen. Deze award is vernoemd naar de initiatiefnemer en oprichter van het toenmalige Eredivisie Platform. De award die in 2018 voor het eerst uitgereikt is en waaraan een geldbedrag van € 2.500,- verbonden is, werd tijdens de SuperCup 2018 overhandigd aan Monique Swartjes. Zij kreeg de award voor haar bijdrage aan de verhoging van het topsportklimaat bij Kwiek, haar inzet voor de talentontwikkeling in de regio en binnen de wereld van talentontwikkeling in Nederland. Monique heeft aangegeven het toegekende bedrag te willen besteden aan een trainingsstage in Denemarken bij een topclub met een aantal talentvolle speelsters, spelers en trainers.

Voor de editie 2019 kunnen vanaf heden via de site www.guusholschertopsportaward.nl weer nieuwe nominaties ingediend worden. De uiterste inzenddatum is gesteld op 1 juli 2019 waarna het beoordelingscomité bij elkaar zal komen om alle inzendingen te beoordelen. De award is bedoeld voor een persoon, speler, trainer, vrijwilliger, bestuurder of instantie, die zich in het voorafgaande seizoen verdienstelijk heeft gemaakt voor Topsport binnen handballend Nederland en dit heeft gedaan op een manier zoals Guus dat ook heeft gedaan: onbaatzuchtig, positief en gericht op de samenwerking. Met deze award willen de clubs het gedachtegoed van Guus Hölscher om het topsportkarakter van handbal in Nederland te verstevigen, kracht bij blijven zetten.

Meer informatie, achtergrond en spelregels is te vinden op www.guusholschertopsportaward.nl