Beach Dames plaatsen zich voor Main Round op EK

Beach Dames plaatsen zich voor Main Round op EK

De Beach Dames hebben zich gekwalificeerd voor de Main Round op het EK. Het toernooi werd gestart met twee gemakkelijke overwinningen op Roemenië en Turkije. De poulewedstrijd tegen Kroatië en Noorwegen bleken echte krakers.

Kroatië won de eerste set met één punt verschil. Nederland deed hetzelfde in de tweede set, waarna shoot-outs de beslissing moesten brengen. Kroatië trok in een razend spannende serie aan het langste eind.

De wedstrijd tegen Noorwegen werd goed begonnen. Nederland speelde zowel aanvallend als verdedigend sterk. De eerste set werd knap gewonnen van de regerend Europees kampioen. De tweede set ging gelijk op tot het einde. Een golden goal moest de beslissing brengen. De Beach Dames veroverde de bal en kregen de kans om de wedstrijd te beslissen. De bal werd slordig over de zijlijn gespeeld, waardoor Noorwegen de set met een éénpunter naar zich toe trok.

Shoot-outs moesten ook dit keer de doorslag geven. De eerste bal aan Nederlandse kant belandde op de paal. Oranje rechtte de rug en rondde daarna alle shoot-outs feilloos af. De Nederlandse keepsters hadden fantastische reddingen in huis.

Alle uitslagen poulefase:
Nederland-Roemenië 2-0 (24:10)(28:16)
Nederland-Turkije 2-0 (27:18)(26:13)
Kroatië-Nederland 2-1 (20:19) (12:13) shoot-out 7:6
Noorwegen-Nederland (20:23) (29:28) shoot-out 4:8

Alle wedstrijden worden uitgezonden op www.ehftv.com. Meer informatie is te vinden op de toernooiwebsite: https://beachhandballeuro2019.com/.