Vacature: Technisch Gedelegeerde handbal

Vacature: Technisch Gedelegeerde handbal

Vacature: Technisch Gedelegeerde handbal 
Vrijwillige basis bij Special Olympics Nederland

Special Olympics Nederland
Special Olympics Nederland maakt onderdeel uit van een wereldwijde organisatie die in 170 landen het gehele jaar door zorg draagt voor sporttrainingen en -wedstrijden voor meer dan 4 miljoen mensen met een verstandelijke beperking. Special Olympics Nederland (SON) is de enige door Special Olympics Inc. geaccrediteerde organisatie in Nederland die activiteiten mag organiseren onder de naam en regelgeving van Special Olympics Inc. en die andere organisaties toestemming mag geven om activiteiten te organiseren onder de naam en volgens de regelgeving van Special Olympics. In Nederland werkt SON heel nauw samen met de Nederlandse Handbal Verbond (NHV)

Vacature
De Technisch Gedelegeerde Handbal draagt mede zorg voor de goede organisatie van de wedstrijd en informeert de sportdirector van SON regelmatig over de voortgang van de organisatorische voorbereidingen. Als Technisch Gedelegeerde heb je de taak toe te zien op de naleving van de reglementen en advisering van de sportorganisatie handbal.

De werkzaamheden hebben o.a. betrekking op:

alle Special Olympics evenementen in Nederland voor de tak van sport handbal

 • het adviseren van de sportorganisatie voor de tak van sport handbal
 • aansturen van de officials
 • het volgen van de behoeften en ontwikkelingen binnen deze tak van sport
 • eindverantwoording voor de indeling van de divisioning en finale wedstrijden
 • het betrokken zijn bij de besluitvorming rondom protesten en verbetering van prestatie
 • advisering op het gebied van regelgeving en de vertaling hiervan
 • het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk
 • het zijn van een spin in het web tussen de hoofdorganisatie, sportorganisatie, officials en vrijwilligers.
 • uitzending naar het buitenlands SO sportseminar.

Functie eisen:

 • afgeronde CIOS / MDGO-SB / ALO of bondsopleiding
 • ervaring in een soortgelijke functie is een pré
 • ervaring in de reguliere wedstrijdsport is een pré
 • ervaring in het organiseren/coördineren van evenementen
 • goede contactuele eigenschappen
 • representatieve uitstraling
 • uitstekende mondelinge vaardigheden
 • oplossingsgericht denken
 • werkzaam of lid van de Nederlandse Handbal Verbond (NHV)

Vergoeding:

 • reiskosten op basis van km vergoeding
 • verblijfkosten (indien vooraf goedgekeurd)
 • vlucht en verblijfskosten naar het buitenland i.v.m. internationaal seminar

Procedure
Na de sluitingsdatum wordt een selectie gemaakt van de motivatiebrieven en CV’s van de belangstellenden i.s.m. de Nederlandse Handbal Verbond. De gesprekken vinden binnen 2 weken na sluitingsdatum in de avonduren op maandag, dinsdag of donderavond plaats. Aan de belangstellenden het verzoek deze data vrij te houden. Kent of bent u iemand die als vrijwilliger in deze rol het verschil kan maken? Maak dan uw interesse kenbaar door vóór 30 augustus 2019 door een motivatiebrief met CV te sturen naar n.bruers@specialolympics.nl  Meer weten of van gedachten wisselen? Neem gerust contact op met Natascha Bruers, SON sport director via de e-mail: n.bruers@specialolympics.nl  of mobiel 06 -53239315