Schakel live in bij de halve finale van de Dames U19 op het EK

Vanavond spelen de Dames U19 de halve finale op het EK in Hongarije. Om 20:30 uur gaan ze de strijd aan met Noorwegen voor een plek in de finale. De wedstrijd wordt live uitgezonden op www.ehftv.com.

De ploeg van bondscoach Monique Tijsterman is bezig aan een sterk toernooi. Van de vijf wedstrijden wisten de Dames U19 er vier te winnen.

Poulefase Dames U19:
De eerste wedstrijd van het toernooi was een echte thriller. Nederland won in de slotseconden van Duitsland met één goal verschil: 31-30. Een dag later werd er een knappe overwinning geboekt op Denemarken (24-20). Dankzij deze overwinning was Nederland al zeker van een plek in de Main Round. Het duel tegen Kroatië was er één voor de statistieken. De wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen met 30-23.

Main Round Dames U19:
In de Main Round speelde de meiden een erg sterke pot tegen wereldkampioen Rusland. Bij rust stonden ze twee goals achter, maar in de tweede helft wisten ze de achterstand om te buigen naar 28-31 winst. Door deze overwinning plaatste de ploeg zich als eerste voor de halve finale. De wedstrijd tegen Frankrijk,  twee dagen later, deed er niet meer toe. De Fransen wilde met een goed gevoel naar huis en wonnen met 28-31.