Dames U17 verliezen eerste wedstrijd op het EK

Dames U17 verliezen eerste wedstrijd op het EK

De Dames U17 zijn het Europees Kampioenschap in Slovenië begonnen met verlies tegen Duitsland. De ploeg van Ricardo Clarijs verloor de eerste wedstrijd met 21-22. Morgen speelt het team om 15:00 tegen Denemarken.

De wedstrijd begon stroef van beide kanten. De eerste goal werd na vier minuten door Nederland gescoord. Deze voorsprong wisten de Dames uit te bereiden naar 4-1. Duitsland kwam echter goed terug en zorgde er met drie doelpunten op rij voor dat de stand gelijk was.

Dankzij mooie combinaties en een goede dekking stond er even later weer een voorsprong van drie goals op het scorebord: 10-7. Echter poetste Duitsland ook deze achterstand weg en stond het vlak voor rust 10-10. De teams zochten met een stand van 11-10 in het voordeel van Nederland de kleedkamers op.

De tweede helft ging Nederland voortvarend van start en al snel stond het 13-10. Vervolgens begon het aan Duitse kant goed te lopen wat resulteerde in een voorsprong van twee doelpunten voor de Oosterburen: 15-17. Deze achterstand was niet zomaar in te lopen. Met nog negen minuten te spelen stond het 17-20 in het voordeel van Duitsland.

Nadat Duitsland tegen een twee minuten tijdstraf aanliep, kreeg Nederland het voor elkaar om op gelijke hoogte te komen: 20-20. De laatste drie minuten waren spannend en er werden over en weer kansen gemist. Met nog anderhalve minuut te gaan stond het 21-21. Duitsland scoorde de 21-22 en Nederland kreeg het niet voor elkaar om nog iets terug te doen.

Kim Molenaar is tijdens de wedstrijd geblesseerd geraakt en zal dit toernooi niet meer in actie komen. 

Dames U17 spelen morgen om 15:00 tegen Denemarken. Deze wedstrijd is live te zien op www.ehftv.com.