Joop Fiege aangesteld als nieuwe bondscoach Dames U20

Joop Fiege aangesteld als nieuwe bondscoach Dames U20

Trainer Joop Fiege is aangesteld als de nieuwe bondscoach voor de Dames U20. Vanaf oktober gaat Fiege aan de slag met de talentvolle jeugdploeg. Op het afgelopen EK veroverden de meiden een mooie zilveren medaille. De ploeg speelt in de zomer van 2020 het volgende eindtoernooi. Het WK in Roemenië staat dan op het programma en wordt gespeeld van  28 juni t/m 11 juli.  

Interim technisch directeur Monique Tijsterman is blij met de aanstelling. “Met Joop Fiege halen we een zeer ervaren trainer in huis. Joop heeft in het verleden bewezen een uitstekende coach te zijn en heeft zijn sporen verdiend in binnen- en buitenland. Deze groep verdient een ervaren trainer om hen naar een (nog) hoger niveau te brengen.”

Fiege stond eerder aan het roer van het Nederlands Herenteam en kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging. “Ik kijk er enorm naar uit om met deze talentvolle groep te werken. Ze zijn niet alleen technisch heel vaardig, maar hebben ook een hele goede wedstrijdmentaliteit. Kijkend naar de WK in Roemenië liet het afgelopen EK ook zien dat de top 8 heel dicht bij elkaar zit. Het gaat dus een uitdagend toernooi worden”, vertelt Fiege enthousiast.