Competitie nieuwsbrief januari 2020

Competitie nieuwsbrief januari 2020

Beste verenigingen,

Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden voor de Voorjaarscompetitie Veld of voor de Beach Handball Competitie Breedtesport. Alle teams dienen weer opnieuw ingeschreven te worden, dit geldt ook voor teams welke in het eerste deel van de Veldcompetitie actief waren. Is er een team welke is uitgekomen in de Najaarscompetitie Veld en nu wil overstappen naar de Beach, schrijf het betreffende team dan alleen in voor de Beach Handball Competitie Breedtesport(BHCB).

Als vereniging kan je teams inschrijven tot en met zondag 19 januari.

Let op; Een team kan ingeschreven worden voor maar één competitiesoort, of Veld, of Beach. Deze keuze dient aangegeven te worden bij de inschrijving van het betreffende team (aparte tabbladen).

Beach Handball Breedtesport Competitie

Bekijk nu hier de vernieuwde Beach Handball Breedtesport Competitie pagina op de beach site!
Wat moet je weten?

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om in te kunnen schrijven voor de BHCB?
Wat is de toernooiplanning voor de BHCB?
Welke teambijdrage geldt voor de in te schrijven teams in de BHCB?
Wat zijn de belangrijke datums voor het wedstrijdsecretariaat?

Alle informatie kan je hier vinden

Teams digitaal inschrijven:

 • Wanneer er nog geen actieve teams zijn moeten teams nieuw worden aangemaakt door de vereniging via het groene plusteken rechtsonder in scherm van de teaminschrijving, zie de handleiding.
 • Sterkte indicatie, voor een goede indeling van de poules vragen we om een sterkte-indicatie op te geven. We beseffen dat dit lastig in te schatten is bij een nieuw competitie-aanbod, hanteer hiervoor de richtlijnen.
  Let op: De sterkte-indicatie (1-4) moet bij de inschrijving worden ingevuld bij “Gewenste klasse”.
 • Bij het inschrijven van een team in Sportlink wordt om een voorkeursaccommodatie gevraagd.
  • Beschikt de vereniging wel over een Beach-accommodatie, maar deze is nog niet zichtbaar, vul dan bij de inschrijving voor teams hier de eigen veld/zaalaccommodatie in bij de ‘Voorkeursaccommodatie’. Geef de Beach accommodatie dan door via het aparte wensen/opmerkingen formulier.
  • Mits er geen Beach accommodatie beschikbaar is bij jullie vereniging, gelieve dan de zaalaccommodatie als accommodatie aan te geven.
 • Druk na het inschrijven van het formulier ook op “Verzenden” rechtsonder in het scherm.

Faciliteren speeldag :
Als jullie vereniging niet over een Beach accommodatie beschikt, bestaat de kans dat jullie vereniging alsnog wordt ingedeeld om een speeldag te faciliteren. 

Waar moet je rekening mee houden?

 • De verantwoordelijkheid ligt bij jullie vereniging om contact op te nemen met een andere vereniging met een speelveld. Gezamenlijk komen jullie overeen dat een speeldag georganiseerd wordt op de accommodatie, waarbij de verantwoordelijkheid bij jullie vereniging ligt.
 • Via deze link kunnen jullie doorgeven dat jullie gebruik maken van de Beach accommodatie van een andere vereniging.

Specifieke wensen:
Hierbij willen wij de verenigingen verzoeken om specifieke verenigingswensen duidelijk aan te geven via het aparte wensen/opmerkingen formulier

Vragen:
Mail naar beachcompetitie@handbal.nl

 

Veldcompetitie

We gaan binnenkort beginnen met het maken van de Voorjaarscompetitie Veld. De verenigingen moeten alle teams die hieraan deel willen nemen opnieuw inschrijven (dus ook als ze in de Najaarscompetitie veld hebben gespeeld). 

Voorwaarde:

 • Een team welke meespeelt in de Voorjaarscompetitie Veld kan niet ingeschreven worden voor Beach Handball Competitie Breedtesport (BHCB). Er dient 1 keuze gemaakt te worden. 

Teambijdrage:
De verenigingen kunnen teams inschrijven voor de Voorjaarscompetitie Veld, er wordt voor de veldcompetitie geen teambijdrage berekend.

Teams inschrijven:
Voor de handleiding klik hier

Sterkte indicatie:
Voor een goede indeling van de poules vragen we om een sterkte-indicatie op te geven bij de teams. We beseffen dat dit niet altijd makkelijk is maar verzoeken verenigingen om hier reëel en zorgvuldig naar te kijken. Alles ruim winnen is niet leuk, maar alles ruim verliezen nog minder. Indicatief geven we de volgende richtlijnen mee:

 1. Sterk: teams die al langer (samen) spelen, ambitie is om zo hoog mogelijk te spelen tegen sterke tegenstanders.
 2. Sterk / gemiddeld
 3. Gemiddeld: teams waarin geen uitblinkers zijn maar ook weinig zwakke spelers / sterke 1e jaars teams
 4. Gemiddeld / zwak
 5. Zwak: beginnende 1e-jaars teams of 2e jaars teams die dit seizoen onderaan geëindigd zijn in een lage poule.

Tip: overweeg of teams die volgend seizoen naar een hogere leeftijdscategorie over moeten, alvast in deze hogere categorie te laten spelen voor de 2e helft veld. Hiermee wordt een beter inzicht verkregen in de speelsterkte die voor volgend seizoen moet worden opgegeven en kan er dus beter worden ingedeeld. Jullie dienen dit wel bij de teamopmerkingen of op het wensenformulier te vermelden.

Start Voorjaarscompetitie Veld
Noord-West & Zuid-West: 04/05 april
Noord-Oost & Zuid-Oost: 09/10 mei

Specifieke wensen:
Hierbij willen wij de verenigingen verzoeken om specifieke verenigingswensen duidelijk aan te geven via het aparte wensen/opmerkingen formulier

Vragen:
Mail naar competitie@handbal.nl