Studenten handbal in Nederland

Studenten handbal in Nederland

Als aankomend student is een van de eerste vragen die gesteld wordt of je weet of je bij een vereniging gaat. Er zijn enorm veel verenigingen waar je uit kan kiezen, maar het liefst blijf je natuurlijk handballen! In Amsterdam, Delft, Eindhoven, Enschede, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Tilburg, Utrecht en Wageningen zijn studenten handbalverenigingen te vinden. Elke vereniging is anders en de verenigingen zijn niet met elkaar verbonden, maar ze hebben een ding gemeen: ze mixen handbal met het studentenleven. Dat houdt in dat naast trainingen en (oefen)wedstrijden er verschillende soorten activiteiten worden georganiseerd, zowel op als naast het handbalveld en in de zomer op het beachveld. Ook worden er meerdere keren per jaar toernooien door de verenigingen georganiseerd en bezocht. Door de activiteiten en samen een weekend op toernooi te gaan, maak je snel veel vrienden en leer je iedereen goed kennen. Daarnaast kun je deelnemen in een commissie, waarmee je leuke dingen organiseert voor de andere leden van de vereniging.

Om lid te worden hoef je niet te kunnen handballen en ook internationale studenten zijn welkom. Ook hoef je bij de verenigingen die competitie spelen niet perse deel te nemen in de competitie, je kunt ook alleen trainen. Daardoor kan je bijvoorbeeld de competitie afmaken bij de handbalvereniging in je oude woonplaats, maar wel de gezelligheid van het studentenhandbal meepakken.

Helaas zijn de introductieweken in verband met het coronavirus (deels)gecanceld, maar als het goed is kunnen we vanaf 1 september weer beginnen met trainen. Je kan dan een keer komen meetrainen om zelf te zien hoe leuk studentenhandbal is. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie, mail dan naar de vereniging in jouw studentenstad!

Amsterdam                       U.S. Handbal                     bestuur@ushandbal.nl
Delft                                    DSHV Torius                      info@torius.nl
Eindhoven                         ESZV Oktopus                   bestuur@eszvoktopus.com 
Enschede                           E.E.E.H.V. Cabezota       secretaris@cabezota.utwente.nl
Groningen                         HV De Cirkeltijgers         bestuur@cirkeltijgers.nl
Maastricht                         MSHV Manos                   info@hvmanos.com
Nijmegen                           Ha-Stu                                 info@hastu.nl
Tilburg                               TSHV Camelot                  tshvcamelot@gmail.com            
Utrecht                              HV Beertje                         bestuur@hvbeertje.nl
Wageningen                     WHV Centauri                  whv.centauri@wur.nl