Nederlands Damesteam op EK tegen Hongarije, Servië en Kroatië

Nederlands Damesteam op EK tegen Hongarije, Servië en Kroatië

Het Nederlands Damesteam is bij het EK in Noorwegen en Denemarken ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. De Oranjedames spelen hun poulewedstrijden in Trondheim, Noorwegen. Dit wees de loting vanmorgen uit in Wenen. Het EK wordt gehouden van 3 tot en met 20 december in Herning en Frederikshavn in Denemarken en Trondheim, Stavanger en Oslo in Noorwegen.

De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. Als de Oranjedames doorgaan naar de mainround spelen ze die in Stavanger, Noorwegen. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend in Oslo.

Twee jaar geleden veroverden de Oranjedames een bronzen medaille op het EK in Frankrijk en vier jaar geleden pakte de ploeg een zilveren plak in Zweden.

Bondscoach Mayonnade analyseert de tegenstanders: “Van Servië hebben wij op het WK ruim gewonnen, het is een goede ploeg en misschien willen ze nu wel revanche. Hongarije is een team met jonge en nieuwe speelsters waarvan er veel in de Champions League spelen. De Kroatische ploeg is een mix van jonge en ervaren speelsters. Wij moeten op ons best zijn dit EK en gaan ervoor zorgen dat we er klaar voor zijn.”

Tegen Hongarije, Servië en Kroatië is de afgelopen jaren gespeeld. Hongarije en Kroatië zaten op het EK 2018 ook bij Nederland in de poule, in beide wedstrijden gingen de Oranjedames er met de winst vandoor. Op het WK 2019 werd in de poulefase ruim van Servië gewonnen. 

Loting EK:
Groep A (Herning):
Frankrijk, Denemarken, Montenegro en Slovenië
Groep B (Frederikshavn): Rusland, Zweden, Spanje en Tsjechië
Groep C (Trondheim): Nederland, Hongarije, Servië en Kroatië
Groep D (Trondheim): Roemenië, Noorwegen, Duitsland en Polen

 

Kijk hier voor alle informatie over de ticketverkoop.