Uitnodiging uitwisseling tussen Nederland en Duitsland met OldStars walking handball

Uitnodiging uitwisseling tussen Nederland en Duitsland met OldStars walking handball

Beste OldStars, initiatiefnemer, welzijnsorganisatie en/of verenigingsbestuurder,

Het OldStars Sport aanbod groeit en wordt steeds populairder in het land. Ook in Schijndel zijn er maar liefst 3 OldStars sportvormen het afgelopen jaar opgestart.  Ook bij onze Oosterburen is er vraag naar OldStars. Inmiddels zijn de eerste Duitse initiatieven opgestart met OldStars walking handball.

Het Nationaal Ouderenfonds, NHV, Hellas Handbal, Tus Hertha Hetzerath en HV Zephyr hebben daarom het initiatief genomen om een uitwisseling te organiseren tussen Nederlandse Walking Handballers en Duitse Walking Handballers. Dit vindt plaats in Schijndel op 27 september 2020.  Het doel van deze uitwisseling is om ouderen, verenigingen en gemeentebesturen in de regio van Schijndel enthousiast te maken voor OldStars en in het bijzonder OldStars walking handball. Naast onderlinge wedstrijden Walking Handball is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met OldStars walking handball via clinics.

Programma bij HV Zephyr(OldStars walking handball-meeting) op 27 september:

13.00u                                                                                Inloop bij Sporthal Dioscuren
14:00u                                                                                Start  OldStarswalking handball clinic
15:00u                                                                                 Mixtoernooi OldStars walking handball met uitwisseling tussen Nederland en Duitsland
16:00u                                                                               Einde mixtoernooi
16:00u -17:00u                                                                Afsluiting

Voor de supporters/bezoekers die er zijn is er de mogelijkheid om de clinics en uitwisseling te bekijken onder het genot van een hapje en drankje op de tribune en/ of in de kantine.

Locatie                                                                              Sporthal Dioscuren      
Adres                                                                                  Bunderstraat 6B, 5481 KD Schijndel

Voor verdere vragen over het evenement kan uiteraard contact met ons worden opgenomen. Voor aanmelding kun je een bericht sturen naar: info@oldstars.nl of walkingsports19@gmail.com.

Met vriendelijke groet,

Nationaal Ouderenfonds                                           Johan Annema
Hellas Handbal                                                           Léon van Schie
OldStars contact Schijndel                                       Wim Vermeulen
Tus Hertha Hetzerath                                                Vera van Ool

 

Achtergrondinformatie OldStars Sport

Wat is OldStars Sport?
OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling  van aangepaste spelvormen, zoals OldStars walking football, OldStars walking hockey, OldStars tennis, OldStars walking handball, OldStars walking korfball en OldStars walking basketball. De spelvormen zijn bewezen formules in onder meer Groot-Brittannië, waar walking football en walking hockey al jarenlang breed omarmd worden. Met dit uitgebreide OldStars aanbod ontwikkelt het Ouderenfonds aantal nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het Ouderenfonds maakt op deze manier met onder andere partners Menzis en Van Boxtel de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportvereniging. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom vereniging centraal. Het gaat om laagdrempelig/ verantwoord bewegen, ontmoeten, zelfredzaamheid en meedoen. OldStars Sport kent een uitgebreid beschreven gedachtengoed. Dit  gedachtengoed is, inclusief richtlijnen daarvoor, opgenomen in het visiedocument  van de spelvorm. In alle spelvormen wordt gebruik gemaakt van het ASM model van René Wormhoudt.  Daarnaast is er aandacht voor beweegvormen via het Athletic Skills Model. Deze lesvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/ of trainer.