Gesinus Huistra aangesteld als BENE-League manager

Gesinus Huistra aangesteld als BENE-League manager

Gesinus Huistra is aangesteld tot BENE-League manager. Behalve dat Gesinus een baken voor de clubs wordt zijn de verdere uitbouw van de BENE-League en het op zoek gaan naar commerciële opportuniteiten zijn belangrijkste taken.

Sinds begin maart de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen 2019 – 2020 gespeeld werd is er in de BENE-League geen bal meer geworpen. Op sportief vlak is het eerder windstil wat niet gezegd kan worden over het bestuurlijke. Eind mei werd Michel Kranzen aangesteld als voorzitter van het hoogste orgaan binnen de BENE-League: De Raad van Toezicht. Samen met Huistra moet hij de BENE-League weer nieuwe impulsen geven. Na overleg met het Nederlands Handbal Verbond (NHV) en de Koninklijke Belgische Handbal Bond (KBHB) werd besloten om de grensoverschrijdende handbalcompetitie met vier seizoenen te verlengen.

In diezelfde communicatie eind mei werd de komst van de BENE-League manager aangekondigd, én ook die taak kan nu afgevinkt worden. Gesinus Huistra werkt voortaan voor de BENE-League. Huistra is 47 jaar, afkomstig uit Friesland en gepokt en gemazeld in de sport. Ik heb in mijn jeugdjaren altijd op het hoogste landelijke niveau tennis gespeeld” zegt Gesinus Huistra. “Na mijn opleiding aan de Sport Academie heb ik een periode in het buitenland gewerkt. In Zuid-Afrika heb ik in de sport ontwikkelingswerk gedaan en in Dubai heb ik tal van evenementen georganiseerd. Bij terugkomst in 2000 ben ik als medewerker Communicatie, Sponsoring en Evenementen begonnen bij het KNKV (Korfbal Verbond) om vervolgens als eventmanager door te stromen naar de Tennisbond (KNLTB). Na 12 jaar actief te zijn geweest in de sport ben ik overgestapt naar het bedrijfsleven om in 2018 mijn eigen zaak, GESINUS Management Project & Events, op te richten. Via mijn bedrijf heb ik onder andere het Europees Kampioenschap Korfbal georganiseerd en was ik Korfbal League Manager van de hoogste competitieklasse in Nederland. In 2019 ben ik begonnen binnen de handbalsport. Ik ben daar nu verantwoordelijk voor de evenementen van het NHV. En nu komt daar de BENE-League bij.”

“Het is een mooie uitdaging om de BENE-League verder te ontwikkelen” vervolgt Gesinus Huistra. “Deze competitie heeft heel veel potentieel. De BENE-League is in het handbalmilieu een begrip maar moet dat ook ver daarbuiten worden, bij niet handbalfans. Mijn jarenlange ervaring in de sport én in het bedrijfsleven gaan mij daarmee helpen. Ik maak daarnaast graag gebruik van de kennis en kunde van Michel Kranzen en de andere leden van de nieuwe Raad van Toezicht. Ik ga veel contact hebben met de clubs in België en in Nederland. Het zou fantastisch zijn mochten uit die vele contacten inzichten komen die ik verder kan ontwikkelen. Ik zie uit naar een mooie samenwerking met Michel en alle andere partijen.”

“Nog voor mijn aanstelling had het vorige bestuur de procedure voor een BENE-League manager geactiveerd”, zegt Michel Kranzen. “Ik was blij verrast met het niveau van al de kandidaten. De samenwerking met Gesinus zie ik helemaal zitten. Samen met zijn realisme/pragmatisme geloof ik dat zijn ervaring uit andere sporten ons kan laten groeien zodat de BENE-League het evoluerend ontwikkelingsplatform blijft voor de huidige en toekomstige talenten uit beide landen.”

Gesinus Huistra (rechts) en Michel Kranzen (links)