Doe mee aan de sportactie en werf nieuwe leden!

Doe mee aan de sportactie en werf nieuwe leden!

Na de zomervakantie gaan we de sport weer met z’n allen aanzetten. Dan laten we iedereen zien en ervaren hoe leuk en belangrijk sport en bewegen is. De landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’, de Nationale Sportweek én de sportactie zetten in september de sport en de sportclubs vol in de schijnwerpers.

Nieuwe leden werven met de sportactie

Met de sportactie enthousiasmeren NOC*NSF, Albert Heijn, sportbonden, gemeenten én de deelnemende sportclubs potentiële sporters om (weer) te gaan sporten. Plezier in sport staat hierbij centraal: want wat je leuk vindt, houd je langer vol. Daarom willen we iedereen de kans geven om verschillende sporten te proberen en de sfeer op de club te proeven.

Waarom de sportactie voor jouw club interessant is? Jouw sportclub kan sporters laten kennismaken met jouw sport(club), de vereniging promoten en nieuwe leden werven. Uit ervaring van eerdere edities weten we dat 25% van de deelnemers aan de sportactie daadwerkelijk lid van een sportclub is geworden en 35% overwoog om lid te worden.

Wil jij dat ook allemaal? Meld dan jouw club voor de sportactie aan op www.clubbase.nl/sportactie, maak sportaanbod, ontwerp je eigen promotiemateriaal in de promotoolkit en haal alles uit de sportactie voor jouw club!

 

 

Sportactie in een notendop:

 • Het thema van de sportactie is ‘Proef de sport’.
 • Samen met onze sportambassadeurs Rico Verhoeven, Yara van Kerkhof en Roy Meyer roepen we iedereen op om verschillende sporten te proeven en de smaak van sporten te pakken te krijgen.
 • Van 14 t/m 27 september 2020 ontvangt iedereen bij elke €10 aan boodschappen bij Albert Heijn digitale sportzegels in de AH-app.
 • De sportzegels kunnen van 14 september tot en met 25 oktober 2020 verzilverd worden door gratis sportactiviteiten te boeken bij de deelnemende sportclubs.
 • De club ontvangt automatisch bericht dat de sportactiviteit geboekt is door een sporter en verzorgt de activiteit op het afgesproken moment.
 • De sportactiviteiten worden door de deelnemende sportclubs gratis aangeboden.

Dit krijgt jouw club:

 • Toegang tot Clubbase: een gratis, geautomatiseerd en gefaciliteerd promotieplatform om sportaanbod en promotiemateriaal te maken.
 • Tips & tricks van NOC*NSF, jouw sportbond en gemeente voor het maken van sportaanbod, het welkom heten van deelnemers en het opvolgen van deze deelnemers om de conversie van deelnemers naar leden te vergroten.
 • Inzicht in de prestatie van het eigen sportaanbod, zodat sturing tijdens de actie mogelijk is. Bijvoorbeeld door het tijdstip, dag of het aanbod aan te passen om meer vraag te genereren
 • Updates over de sportactie om het maximale uit jouw deelname te halen. Vink hiervoor het vakje ‘ontvangen e-mailupdates sportactie’ bij de gebruikersvoorwaarden op Clubbase aan.
 • Ondersteuning van de NOC*NSF SportSupport helpdesk, jouw bond en gemeente voor, tijdens en na de

Wat vragen wij van jouw club?

 • Ga naar clubbase.nl/sportactie, meld je club op Clubbase aan en kies voor deelname aan de sportactie. Had je al een Clubprofiel? Dan is jouw profiel automatisch omgezet naar Clubbase en hoef je alleen aan te geven dat je aan de sportactie mee wilt doen.
 • Zet je sportaanbod klaar en maak met behulp van de promotoolkit je eigen promotiemateriaal. Zo kun je vanaf 14 september iedereen laten weten dat jouw club aan de sportactie meedoet.
 • De club communiceert gedurende de sportactie actief dat jullie meedoen.
 • De club ontvangt de deelnemers hartelijk op de club, laat hen de sfeer op de club proeven, regelt goede en enthousiaste trainers en volgt de deelnemers op.

Meld jouw club dus snel aan op www.clubbase.nl/sportactie. Heb je vragen over de sportactie? Neem dan gerust contact op via sportactie@nocnsf.nl. De collega’s van de SportSupport helpdesk van NOC*NSF beantwoorden graag je vragen.