Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Gouden Fluit voor Yvonne ten Tusscher

Yvonne ten Tusscher is al veertig jaar  scheidsrechter bij Handbaldames Zenderen Vooruit, een jubileum dat niet zo vaak voorkomt bij het NHV, het Nederlands Handbal Verbond. En dus kreeg ze de Gouden Fluit overhandigd, als dank voor haar trouwe dienst. 

De hulde voor Yvonne stond eigenlijk al eerder dit jaar op het programma, maar doordat corona een vroegtijdig einde maakte aan de competitie werd het allemaal maar even doorgeschoven en verplaatst naar de eerste thuiswedstrijd in dit nieuwe seizoen.

Een grote glimlach

En een feestje werd het. Ruim veertig mensen stonden Yvonne zaterdagavond in de miezerige regen op te wachten, keurig op twee meter afstand van elkaar en voorzien van een witte roos, confetti en flonkerende sterretjes. De zichtbaar verbaasde Yvonne wist er eigenlijk geen raad mee en ontving het huldebetoon maar met een grote glimlach. Daarna scheidden de wegen zich. De erehaag ging huiswaarts en Yvonne mocht voor deze gelegenheid achter de wedstrijdtafel plaatsnemen om vandaaruit haar bondstaken te vervullen.

Helaas kon de huldiging niet plaatsvinden in een volle sporthal. Behalve de Gouden Fluit kreeg Yvonne daarna nog bloemen, een cadeaubon en een verrassing aangeboden van het Dames 1 team.