Richardsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatie bekend

Richardsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatie bekend

Het Nederlands Herenteam komt begin november voor het eerst sinds het Europees Kampioenschap weer in actie. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson neemt het, in het kwalificatietraject voor het EK 2022, op tegen Turkije en Polen. Richardsson heeft 18 spelers opgenomen in de definitieve selectie, die op Papendal samenkomt. In de interlandweek wordt de wedstrijdselectie teruggebracht naar 16 spelers.

Op woensdag 4 november staat de thuiswedstrijd tegen Turkije op het programma. Om 20:00 uur klinkt het beginsignaal in een leeg Topsportcentrum Almere. De wedstrijd wordt gespeeld zonder publiek, maar is wel live te volgen via HandbalNL.tv. Op zondag 8 november spelen de Oranjeheren om 18:00 uur uit tegen Polen.

Het Nederlands Herenteam is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Hongarije en Slowakije ingedeeld in poule 5 bij Slovenië, Polen en Turkije. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. Aan het einde van de kwalificatie plaatsen de nummers één en twee en de vier beste nummers drie uit alle acht poules zich voor het EK 2022 (13 tot en met 30 januari 2022).

Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. De speelsteden zijn Bratislava (poulefase en Main Round), Kosice (poulefase) in Slowakije; Debrecen (poulefase), Szeged (poulefase) en Boedapest (poulefase, Main Round en finale weekend) in Hongarije.

Selectie:

Naam                                                      Club

Jasper Adams Kembit/LIONS (NED)
Dani Baijens TBV Lemgo (GER)
Samir Benghanem Green Park/Aalsmeer (NED)
Mark van den Beucken TBV Lemgo (GER)
Jeffrey Boomhouwer Bergischer HC (GER)
Lars Kooij TM Tønder Håndbold A / S (DEN)
Patrick Miedema HSG Nordhorn-Lingen (GER)
Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
Iso Sluijters Gornik Zabrze (POL)
Alec Smit Sonderjyske (DEN)
Kay Smits TTH Holstebro (DEN)
Ivar Stavast HC Elbflorenz Dresden (GER)
Ivo Steins Kembit/LIONS (NED)
Luc Steins Fenix Toulouse (FRA)
Rutger ten Velde Wilhemshavener HV (GER)
Niels Versteijnen Vfl Lubeck Schwartau (GER)

Begeleiding:

  1. Erlingur Richardsson             Bondscoach    
  2. Edwin Kippers                         Ass. Bondscoach        
  3. Maarten Groeneveld              Fysiotherapeut 
  4. Erik Zwakman                         Team Manager 
  5. Monique Tijsterman               Delegatieleider