Oefenwedstrijd Oranjedames tegen Montenegro afgelast

Oefenwedstrijd Oranjedames tegen Montenegro afgelast

In voorbereiding op het EK zou het Nederlands Damesteam op 28 november een oefenwedstrijd spelen tegen Montenegro. Deze wedstrijd is afgelast. Montenegro heeft zich teruggetrokken. Om de spelersgroep een wedstrijdprikkel te geven op weg naar het EK wordt er onderling een besloten wedstrijd gespeeld. 

Het Nederlands Damesteam is bij het EK ingedeeld in groep C met Hongarije, Servië en Kroatië. De Oranjedames spelen al hun poulewedstrijden in Trondheim, Noorwegen. Ze nemen het op 4 december in de eerste wedstrijd op tegen Servië. Daarna volgen de duels tegen Kroatië en Hongarije.

De eerste drie landen uit de vier poules plaatsen zich voor de hoofdronde. Hierin spelen de teams uit de groepen A/B en C/D drie wedstrijden tegen elkaar. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen. Als de Oranjedames doorgaan naar de Main Round spelen ze die wederom in Trondheim. De beste twee landen per hoofdronde kwalificeren zich voor het finaleweekend, de finales worden ook in de Spektrum Arena in Trondheim gespeeld.

Wedstrijdschema:
– 4 december 20:30 uur: Nederland – Servië
– 6 december 18:15 uur: Kroatië – Nederland
– 8 december 20:30 uur: Nederland – Hongarije

De wedstrijdtijden kunnen veranderen i.v.m. de televisie-uitzendingen.

Meer informatie over het EK is te vinden op: https://women2020.ehf-euro.com/home/.