Update Coronavirus en handbal

Update Coronavirus en handbal

De sinds 4 november aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus worden niet verlengd en we gaan per 19 november 00.00 uur terug naar de maatregelen zoals die gelden sinds het instellen van de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober. Dat heeft het kabinet dinsdagavond laten weten. 

Voor de handbalsport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in groepjes van maximaal vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten. Voor de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven handballen in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil.

Update landelijk protocol en FAQ NOC*NSF
Het landelijk protocol verantwoord sporten en de FAQ NOC*NSF is geüpdatet op basis van de afgekondigde aanvullende maatregelen die ingaan per 19 november.  Bekijk hier de nieuwe versie van het landelijk protocol verantwoord sporten en de FAQ van NOC*NSF.

Klik hier voor meer informatie.