Gevolgen mondkapjesplicht voor de handbalsport

Gevolgen mondkapjesplicht voor de handbalsport

Vanaf 1 december geldt er een mondkapjesplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder die zich begeeft in alle publieke binnenruimtes. Lees in dit artikel wat voor invloed dit heeft op het handbal.
 
Voor iedereen van 13 jaar en ouder geldt de verplichting voor het dragen van een mondkapje als men zich begeeft in alle publieke binnenruimtes, zoals binnensport accommodaties. Deze verplichting geldt in eerste instantie voor drie maanden. Zodra er geen medische noodzaak meer is wordt deze bepaling ingetrokken door de Rijksoverheid.
 
Tijdens het sporten in een binnensport accommodatie is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Daarvoor en daarna is het dragen van een mondkapje in de accommodatie wel verplicht. Een trainer, coach, begeleider of instructeur is niet verplicht om een mondkapje te dragen indien dit het geven van de les, training of instructie te veel belemmert. Vooraf en na afloop is het dragen van een mondkapje wel verplicht.
 
Het advies is verder verwerkt in de veel gestelde vragen omtrent corona.

Meer informatie over het gebruik van een mondkapje vind je hier.