Richardsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatieduels bekend

Richardsson maakt definitieve selectie EK-kwalificatieduels bekend

Het Nederlands Herenteam komt begin januari weer in actie. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson neemt het, in het kwalificatietraject voor het EK 2022, twee keer op tegen Slovenië. Richardsson heeft 18 spelers opgenomen in de definitieve selectie, die op Papendal samenkomt. In de interlandweek wordt de wedstrijdselectie teruggebracht naar 16 spelers.

Op 6 januari 2021 staat om 20:00 uur de thuiswedstrijd op het programma in het Topsportcentrum Almere. De starttijd kan nog aangepast worden. Vier dagen later, op 10 januari, treffen beide ploegen elkaar opnieuw. In het Sloveense Celje klinkt het beginsignaal om 20:00 uur.

Het Nederlands Herenteam is bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Hongarije en Slowakije ingedeeld in poule 5 bij Slovenië, Polen en Turkije. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. Aan het einde van de kwalificatie plaatsen de nummers één en twee en de vier beste nummers drie uit alle acht poules zich voor het EK 2022 (13 tot en met 30 januari 2022). Nederland staat momenteel eerste in de poule dankzij een overwinning op Turkije (27-26) begin november. Dat is tevens de enige wedstrijd die gespeeld is in de kwalificatiepoule. De overige wedstrijden zijn vanwege de maatregelen rondom het coronavirus uitgesteld.

Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije. De speelsteden zijn Bratislava (poulefase en Main Round), Kosice (poulefase) in Slowakije; Debrecen (poulefase), Szeged (poulefase) en Boedapest (poulefase, Main Round en finale weekend) in Hongarije.

 1. SELECTIE
  Naam                                      Club
 1. Dani Baijens                         TBV Lemgo (GER)
 2. Samir Benghanem              Green Park/Aalsmeer
 3. Mark van den Beucken      TBV Lemgo (GER)
 4. Jeffrey Boomhouwer          Bergischer HC (GER)
 5. Ephrahim Jerry                   Sporting Pelt (BEL)
 6. Lars Kooij                             TM Tønder Håndbold A / S (DEN)
 7. Patrick Miedema                 HSG Nordhorn-Lingen (GER)
 8. Bart Ravensbergen             HSG Nordhorn-Lingen (GER)
 9. Bobby Schagen                    TBV Lemgo (GER)
 10. Robin Schoenaker              Sporting Pelt (BEL)
 11. Iso Sluijters                          Gornik Zabrze (POL)
 12. Alec Smit                              SonderjyskE Håndbold (DEN)
 13. Jorn Smits                           KRAS/Volendam
 14. Kay Smits                             TTH Holstebro (DEN)
 15. Ivo Steins                             Kembit/LIONS
 16. Luc Steins                           Paris Saint-German Handball (FRA)
 17. Rutger ten Velde               Wilhemshavener HV (GER)
 18. Niels Versteijnen              Vfl Lubeck Schwartau (GER)
 1. BEGELEIDING 
 1. Erlingur Richardsson    Bondscoach
 2. Edwin Kippers                Ass. Bondscoach
 3. Maarten Groeneveld     Fysiotherapeut
 4. Erik Zwakman                Team Manager
 5. Monique Tijsterman     Delegatieleider