Update maatregelen Coronavirus 23 maart

Update maatregelen Coronavirus 23 maart

Het kabinet heeft dinsdagavond 23 maart aangekondigd de huidige lockdown met drie weken te verlengen, tot en met dinsdag 20 april. De huidige maatregelen voor de sport blijven gelden. Wel is er besloten om de avondklok met een uur te verschuiven. Per woensdag 31 maart is de avondklok vanaf 22:00 uur van kracht.

Sinds dinsdag 3 maart mogen jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar op buitensportaccommodaties weer trainen met meer dan twee personen. Wedstrijden mogen nog niet in competitieverband, maar wel met teams bij de eigen vereniging. Sinds dinsdag 16 maart mogen senioren van 27 jaar en ouder in groepjes van 4 personen op 1,5 meter afstand met elkaar trainen in de buitenlucht. De andere regels zoals die al voor de sport golden, blijven hetzelfde. Zo blijft sporten in een binnenruimte niet toegestaan en kan er dus alleen onder voorwaarden buiten worden gesport.

De verlengde lockdown en het verbod op het organiseren van competitiewedstrijden tot en met 20 april heeft als gevolg dat de alternatieve competities niet in het tweede weekend van april kunnen starten. Het NHV richt zich op een nieuwe startdatum medio mei. Het NHV verwacht eind april meer uitsluitsel te kunnen geven over de start van de alternatieve competitie in mei. Dit alles is afhankelijk van de dan geldende maatregelen.

Kijk voor meer informatie over de maatregelen in de strijd tegen het Coronavirus op de website van het RIVM
Klik hier voor het landelijk protocol verantwoord sporten. 
Klik hier voor de FAQ over corona en competitie.
Klik hier voor de FAQ van NOC*NSF. 
Klik hier voor de handreiking crowdmanagement.