Debbie Klijn aangesteld als keeperstrainster TeamNL Handbaldames

Debbie Klijn aangesteld als keeperstrainster TeamNL Handbaldames

De keepsters van het Nederlands Damesteam krijgen training en coaching van een bekend gezicht. De zeer ervaren Debbie Klijn is aangesteld als keeperstrainster. Ze gaat de keepsters ondersteunen vanaf juni tot en met de Olympische Spelen. Klijn heeft deze functie bij het Nederlands team in het verleden eerder vervuld van 2015 t/m 2017.

Ze speelde zelf 120 interlands, waarin ze één keer scoorde. Met het Nederlandse team behaalde ze op het wereldkampioenschap in 2005 de vijfde plaats. Na haar carrière is Klijn keeperstrainster geworden. Bij de Duitse Bundesliga club Buxtehuder SV coacht ze al jaren de keepsters.

Daarnaast is Klijn sinds 2018 in dienst van de Duitse Handbalbond. De Duitse ploeg heeft zich niet geplaatst voor de Olympische Spelen, waardoor Klijn beschikbaar is. “Allereerst ben ik heel blij dat de Duitse bond mij de kans geeft om deze dubbel functie te vervullen. Ik ben zeer vereerd dat ik opnieuw ben gevraagd voor deze baan en zie het als blijk van waardering voor het werk dat ik in het verleden heb verricht. Ik verheug me erop om samen met de keepsters het werk voort te zetten tijdens de Olympische Spelen”, vertelt ze opgewekt.

Het NHV is verheugd met haar aanstelling. “Wij zijn onze Duitse handbalvrienden zeer dankbaar voor de medewerking bij het aanstellen van Debbie. Het NHV is enorm tevreden, omdat we met Debbie een zeer kundige en ervaren trainster in ons midden hebben”, aldus directeur Sjors Röttger.