TeamNL Handbaldames verliezen oefenwedstrijd van Brazilië

TeamNL Handbaldames verliezen oefenwedstrijd van Brazilië

De TeamNL Handbaldames hebben de tweede wedstrijd op het drielandentoernooi verloren van Brazilië. De ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade keek al snel tegen een achterstand aan. Bij rust was het verschil zes goals: 9-15. Die marge werd in de tweede helft niet verkleind. De eindstand werd bepaald op 19-25.

Het Nederlands team gaat tot en met woensdag 21 april trainen op Papendal in verdere voorbereiding op de Olympische Spelen. Daarna komt het team in juni meerdere keren bij elkaar. In aanloop naar de Spelen wordt er een drielandentoernooi georganiseerd in eigen land. Begin juli zijn Rusland en Zweden de tegenstanders.

Lois Abbingh opent de score in de wedstrijd met een schot van afstand. Yvette Broch geeft haar rentree glans door voor het eerst sinds haar terugkeer het net te vinden. Tweemaal scoort ze vanaf de cirkel. De Nederlandse dekking staat goed en Tess Wester heeft een aantal reddingen in huis. Tot een stand van 5-5 gaan beide ploegen gelijk op. Brazilië neemt het initiatief in de wedstrijd en scoort vier keer op rij: 5-9.

Vanaf de zevenmeterlijn doet Lois Abbingh wat terug, maar de aanvalsmachine van Oranje blijft haperen. Ondertussen bouwt Brazilië hun voorsprong gestaag uit. Samara Vieira scoort er lustig op los. Drie keer achter elkaar gooit ze de bal tegen de touwen. Bij een achterstand van zeven goals vraagt bondscoach Emmanuel Mayonnade zijn tweede time-out van de wedstrijd aan.

Nadat de koppen bij elkaar zijn gestoken verschalkt Harma van Kreij de goed keepende Barbara Arenhart met een geplaatst schot en rondt Martine Smeets een goed uitgespeelde aanval feilloos af. Echt in lopen voor de rust lukt niet door twee goals van Tamires Arujo. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op bij een stand van: 9-15.

In het begin van de tweede helft loopt het Braziliaanse team tegen twee tijdstraffen aan. Nederland profiteert daarvan en verkleint de marge naar vier goals: 12-16. Het blijft zoeken in de Nederlandse aanval en de dekking heeft geen antwoord op de uiterst effectieve Adriana Carduso De Castro (zeven goals uit zeven pogingen). De vroeg opgelopen achterstand kan niet worden weggewerkt. Met nog tien minuten te spelen brengt Lois Abbingh de stand op 18-22.

Een slotoffensief zoals gisteren tijdens de wedstrijd tegen Kroatië zit er niet in. Brazilië drukt het gaspedaal nog even in en scoort drie keer achter elkaar. Met een snoeihard schot bepaalt Dione Housheer de eindstand op 19-25.

Speelschema drielandentoernooi:
14 april 20:00 uur Kroatië-Nederland: 24-23
15 april 18:00 uur Nederland-Brazilië 19-25
16 april 20:00 uur Kroatië-Brazilië

Porec, 15 april 2021:
Nederland-Brazilië 19 – 25 (9-15)
Nederland:
Claudia Rompen, Debbie Bont, Lois Abbingh (6), Larissa Nüsser (1), Bo van Wetering (1), Yvette Broch (2), Tamara Haggerty, Martine Smeets (1), Angela Malestein (4), Nikita van der Vliet, Tess Wester, Anouk Nieuwenweg, Harma van Kreij (1), Maxime Struijs, Dione Housheer (2), Estavana Polman (1).
Brazilië:
Gabriela Moreschi, Bruna de Paula (3), Tamires Araujo (1), Bárbara Arenhart, Eduarda Amorim Taleska (3), Elaine Barbosa, Larissa Araújo (2), Adriana Cardoso de Castro (7), Samara Vieira (5), Giulia Guarieiro, Gabriela Bitolo (1), Jaqueline Anastácio (1), Patricia Matieli Machado (1), Dayane da Rocha, Renata Arruda, Mariana Costa, Lívia Ventura (1),
Scheidsrechters:
Lovro Kasunic/Saso Nikolovski
Strafminuten: 4‘- 6‘ (Haggerty 2’, Housheer 2’- Cardoso de Castro 2’, Jaqueline Anastácio 2’, Dayane da Rocha 2’)
Strafworpen: 2/4 – 5/5