Vacature Algemeen Directeur NHV

Vacature Algemeen Directeur NHV

Het Nederlands Handbal Verbond is de koepelorganisatie van ca. 375 handbal verenigingen in Nederland met ca. 53.000 leden. Met de dames als wereldkampioen en met het aanbieden van vele handbalvormen (zaal-,beach-, veld-, rolstoel- en G-handbal) wordt aangetoond dat het een vitale, dynamische en innovatieve top- en breedte sportbond is. De NHV-organisatie adviseert de handbalverenigingen in Nederland om in hun maatschappelijke en sportieve context (samen) sterker, ondernemender en zichtbaarder te worden. De exposure via topprestaties en aansprekende evenementen zorgen voor een toenemende waarde van de handbalsport bij publiek, media en partners. Het bondsbureau is gevestigd op Papendal (Gld) en bestaat uit een team van 32 professionele medewerkers, 4 tot 8 stagiaires en vele vrijwilligers op het bondsbureau, die zich allemaal inzetten om op een efficiënte en daadkrachtige wijze de handbalverenigingen te faciliteren om nog beter, sterker en groter te worden.

In verband met pensionering (1 december 2021) van de huidige directeur zijn wij op zoek naar een

Algemeen Directeur  1,0 fte 

De functie:
De Algemeen Directeur is samen met de voorzitter “het gezicht” van het NHV en vertegenwoordigt het NHV in de media.
De Algemeen Directeur vertegenwoordigt handbal en de organisatie actief in relevante netwerken en op een effectief niveau. Handbal wordt daarmee sterk en zichtbaar gepositioneerd in het belang van spelers, verenigingen en sponsors. Ook buiten de eigen sportsector waardoor de belangen van de handbalsport breed worden verzekerd.
De Algemeen Directeur geeft leiding aan het Management en stimuleert groei en ontwikkeling door managers richting en verantwoordelijkheid te geven in de aansturing van hun teams.
De Algemeen Directeur is duidelijk in verwachtingen, maakt resultaten bespreekbaar en stelt de middelen beschikbaar die nodig zijn om de beoogde doelen en resultaten te realiseren.
Het resultaat daarvan is, dat je de organisatie in beweging krijgt waardoor werknemers vrijheid ervaren die past bij hun positie als professional.
De Algemeen Directeur biedt ruimte om te experimenteren, trekt gezamenlijk lering uit foutief uitgepakte beslissingen en viert samen successen. De keuzes die worden gemaakt, worden aan het bestuur gemotiveerd vanuit een detaillering die het bestuur in staat stelt haar rol als sparringpartner goed te kunnen invullen. Mogelijke risico’s die worden genomen in de bedrijfsvoering worden aan het bestuur benoemd.

Wij vragen:

 • leidinggevende ervaring behorend bij de verantwoordelijkheid van de positie
 • ervaring in en zicht op actuele thema’s binnen de(ze) sport;
 • sterk vermogen te delegeren; te initiëren en de juiste vragen te stellen op een constructieve wijze;
 • zo mogelijk ervaring met belangenbehartiging;
 • vaardigheid om verschillende stijlen te hanteren om zo de juiste resultaten te bereiken
 • overtuigende voorbeelden van een sterk besef van eigen moraliteit en verantwoordelijkheid;
 • een aimabele en prettig samenwerkende stijl waar tegelijkertijd ruimte wordt gecreëerd om tussen de verschillende belangen en meningen op te treden en aandacht te vragen en ook moed om ‘lastige zaken’ aan de orde te stellen;
 • de kandidaat is vooral een sterke persoonlijke verbinder en is gemakkelijk in de omgang;
 • maakt makkelijk contact met stakeholders op diverse niveaus;
 • een aanstekelijk drive;
 • een uitgesproken marktoriëntatie en weet welke wegen je moet bewandelen om deze kansen (direct) te benutten of ze te beïnvloeden.

Wij bieden:

 • Een op de functie en sector afgestemd salaris en arbeidsvoorwaardenpakket (schaal 14 CAO Sport).
 • Beschikking over een leaseauto.
 • Een tijdelijk dienstverband van in eerste instantie één jaar, bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast dienstverband.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je een sollicitatiebrief en cv vóór vrijdag 11 juni sturen naar Mirjam Kok van The Leadership Advisory via Mirjam@TheLeadershipAdvisory.com

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.