Van der Vliet en Kramer missen Spelen door blessures, Haggerty opgeroepen

Van der Vliet en Kramer missen Spelen door blessures, Haggerty opgeroepen

Nikita van der Vliet sluit vanwege een rugblessure niet aan bij de voorbereiding op de Olympische Spelen. Het jonge talent mist hierdoor het prestigieuze toernooi. Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft Tamara Haggerty opgeroepen. Zij sluit morgen aan bij het eerste deel van de selectie.

Ook Jessy Kramer ontbreekt in de selectie. Zij heeft noodgedwongen vlak voor de Spelen haar handbalcarrière beëindigd. Blessureleed heeft ervoor gezorgd dat de 151-voudig international haar handbalschoenen aan de wilgen hangt. “Mijn lichaam zegt dat het tijd is om te stoppen, maar wat zal ik het handbal missen. Op naar nieuwe avonturen en nieuwe uitdagingen.”

Kramer debuteerde op 21 oktober 2007 in een wedstrijd tegen Polen. Ze heeft een rijke interlandcarrière achter de rug, met de wereldtitel in 2019 als absoluut hoogtepunt. Alle medailles die de TeamNL Handbaldames de afgelopen jaren hebben gewonnen liggen in haar prijzenkast: zilver (WK2015), zilver (EK2016), brons (WK2017), brons (EK2018), goud (WK2019).

Afgelopen week hebben er meer wijzigingen in de voorbereidingsselectie plaatsgevonden. Nycke Groot maakte bekend terug te keren bij Oranje en sluit over twee weken aan bij de ploeg. Yvette Broch besloot zich niet beschikbaar te stellen voor de Olympische Spelen vanwege voor haar corona gerelateerde redenen.

Tijdens de Olympische voorbereiding trainen de TeamNL Handbaldames doordeweeks op Papendal. De speelsters sluiten op verschillende momenten aan, afhankelijk van hoe lang de clubcompetities doorlopen. In eigen land wordt er een drielandentoernooi gespeeld. In de Maaspoort in Den Bosch treffen Nederland, Rusland en Zweden elkaar.

Op vrijdag 2 juli speelt Nederland om 19:00 uur tegen Rusland. Een dag later nemen beide tegenstanders het om 14:00 uur tegen elkaar op. Zondag 4 juli wordt het toernooi afgesloten tegen Zweden om 18:15 uur. Het team begint de Olympische Spelen in Tokyo op zondag 25 juli 2021 tegen thuisland Japan.

Selectie Olympische voorbereiding TeamNL Handbaldames:

Naam: Club:
1. Lois Abbingh Odense Handbold (DEN)
2. Delaila Amega Borussia Dortmund (GER)
3. Debbie Bont Metz Handball (FRA)
4. Rinka Duijndam Borussia Dortmund (GER)
5. Kelly Dulfer Borussia Dortmund (GER)
6. Merel Freriks Borussia Dortmund (GER)
7. Nycke Groot Odense Handbold (DEN)
8. Tamara Haggerty TuS Metzingen (GER)
9. Laura van der Heijden Borussia Dortmund (GER)
10. Yara ten Holte Borussia Dortmund (GER)
11. Dione Housheer Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
12. Harma van Kreij RK Krim Mercator (SLO)
13. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
14. Larissa Nüsser København Håndbold (DEN)
15. Estavana Polman Team Esbjerg (DEN)
16. Martine Smeets CSM Bucuresti (ROM)
17. Inger Smits Borussia Dortmund (GER)
18. Danick Snelder SG BBM Bietigheim (GER)
19. Zoë Sprengers TSV Bayer 04 Leverusen e.V. (GER)
20. Kelly Vollebregt Borussia Dortmund (GER)
21. Tess Wester Odense Handbold (DEN)
22. Bo van Wetering TuS Metzingen (GER)