Uitstekende start voorbereiding EHF Championship Heren U19

Uitstekende start voorbereiding EHF Championship Heren U19

In voorbereiding op de EHF Championship speelden de Heren U19 deze week twee interlands tegen Slowakije. Op dinsdag 29 juni stonden beiden ploegen voor het eerst tegenover elkaar. Een hard werkend Oranje gaf weinig ruimte aan de Slowaakse leeftijdsgenoten, snel en attractief handbal zorgde ervoor dat het tot aan het einde spannend bleef. Een benutte strafworp van Brent Riksen in de laatste seconden zorgde voor een gelijke stand van 23-23.

Een dag later, op woensdag 30 juni, nam het team onder leiding van Freek Gielen het opnieuw op tegen de Slowaken. De verdediging in een andere vorm leverde de Slowaakse aanval de nodige problemen op, aan de andere kant kwamen de aanvallen van Oranje in de beginfase nog niet uit de verf. Na 30 minuten ging Oranje rusten met een 13-11 voorsprong. In de tweede helft gaven de Heren U19 de voorsprong niet meer uit handen. Dit resulteerde in een 27-31 overwinning!

Deze zomer spelen de Heren U19 in Riga, Letland de EHF Championship. In poule A nemen zij het op tegen Turkije, Montenegro en Kosovo.

Programma EHF Championship:
Maandag 16 augustus: Nederland-Montenegro
Dinsdag 17 augustus: Kosovo-Nederland
Donderdag 19 augustus: Nederland-Turkije

Slowakije – Nederland (29 juni) 23-23:
Brent Riksen 5 (3) , Thomas Houtepen 4 , Jeromy van der Ban 3, Sem Klinkenberg 3 , Jelte Hiemstra 2 , Melle van Katwijk 2, Ids Eussen 2, Kaj Geenen 1 en Luuk Santing 1. 

Slowakije – Nederland (30 juni) 27-31:
Sem Klinkenberg 6 , Sander Bos 5, Thomas Houtepen 4 , Jelte Hiemstra 2 , Armando Besseling 2 , Kaj Geenen 2 , Jasper Peters 2 , Jake Honig 2 , Ids Eussen 2 , Jeromy van der Ban 1 , Brent Riksen 1 , Janik van Zundert 1 en Luuk Santing 1.