TeamNL Handbaldames verliezen oefenwedstrijd van Zweden

TeamNL Handbaldames verliezen oefenwedstrijd van Zweden

De TeamNL Handbaldames hebben de laatste wedstrijd op het drielandentoernooi verloren van Zweden. Tijdens de rust stond de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade met 9 – 17 achter. De eindstand werd bepaald op 23 – 28. Nederland eindigt na deze verliespartij op de tweede plaats van het drielandentoernooi.

Met een hard afstandsschot scoort Lois Abbingh de eerste goal van de wedstrijd. Vervolgens is het Zweden dat goed met de kansen omgaat en een 1-3 voorsprong pakt. Nederland weet aan de hand van Nycke Groot op gelijke hoogte te komen, maar dit zet niet door. Halverwege de eerste helft kijken de Oranjedames tegen een 6-10 achterstand aan.

In de goedgevulde Maaspoort in Den Bosch gaan de TeamNL Handbaldames slordig met de mogelijkheden om. Kansen worden niet afgemaakt en ook het houtwerk staat meerdere keren in de weg. Aan de andere kant weten de Zweedse dames de kansen wel te benutten. Met name Linn Blohm is goed op schot en maakt de eerste helft zes doelpunten. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft scoort Angela Malestein met een draaibal een penalty: 9-14. Het is diezelfde Angela Malestein die vervolgens tegen een twee minuten tijdstraf aanloopt. Daar maken de Zweden gebruik van, na twee rake schoten van de tegenstander zoeken de speelsters de kleedkamers op met een 9-17 ruststand.

Direct na rust krijgt Kristin Thorleifsdottir een twee minuten tijdstraf, via Angela Malestein en Danick Snelder loopt Nederland iets in. Zweden staat zelfs even met vijf speelster in het veld na een tweede tijdstraf. Bo van Wetering, Angela Malestein en Dione Housheer scoren namens de Oranjedames, maar het verschil wordt niet kleiner dan vijf doelpunten: 14-19. Jamina Roberts weet de dekking van Nederland meerdere keren te verrassen en zet haar medespeelsters goed vrij op de cirkel. Hierdoor loopt het verschil op tot acht doelpunten.

Rinka Duijndam staat in de tweede helft onder de lat en zorgt er met knappe reddingen voor dat de Zweedse dames niet verder uitlopen. Het verschil blijft lang op zeven goals staan. In de slotfase scoort Oranje vier doelpunten op rij via achtereenvolgens Angela Malestein, Debbie Bont, opnieuw Angela Malestein en Merel Freriks, hierdoor wordt de achterstand verkleind: 22-27. Lois Abbingh zorgt er met een hard afstandsschot voor dat de eindstand op 23-28 wordt bepaald. Zweden pakt hiermee de winst op het drielandentoernooi nadat het gisteren ook won van Rusland (31-28). De TeamNL Handbaldames eindigen na de verliespartij en de winst op Rusland van vrijdag (30-29) op de tweede plaats. Rusland sluit het toernooi af als derde.

Uitslagen drielandentoernooi:
2 juli 19:00 uur Nederland – Rusland: 30-29
3 juli 14:00 uur Zweden – Rusland: 31-28
4 juli 18:15 uur Nederland – Zweden: 23-28

Den Bosch, 4 juli 2021:
Nederland – Zweden 23 – 18 (9-17)
Nederland:
Rinka Duijndam, Tess Wester, Laura van der Heijden, Debbie Bont (1), Lois Abbingh (4), Larissa Nüsser (1), Danick Snelder (2), Bo van Wetering (2), Nycke Groot (3), Kelly Dulfer, Merel Freriks (1), Inger Smits (1), Martine Smeets, Angela Malestein (6), Dione Housheer (2).
Zweden: Johanna Bundsen, Carin Stromberg (2), Linn Blohm (9), Jamina Roberts (2), Melissa Petren, Mathilda Lundstrom (1), Jessica Ryde, Nina Dano (1), Emma Lindqvist (2), Nathalie Hagman (5), Isabelle Andersson, Kristin Thorleifdottir, Elin Hansson (2), Vilma Matthijs Holmberg, Jenny Carlson (4), Rebecca Nilsson.
Scheidsrechters: Tanja Kutler (GER) / Maike Metz (GER)
Strafminuten: 6’- 8‘ (Bont 2’, Freriks 2’, Malestein 2’ – Roberts 4’, Thorleifdottir 2’)
Strafworpen: 3/4 – 3/3