Eerste dag EK Beach Handball U17

Eerste dag EK Beach Handball U17

Heren U17:
Nederland-Tsjechië
De Heren U17 hebben de eerste wedstrijd op het EK met 0-2 verloren. Tsjechië bleek in allebei de sets iets te sterk. In de eerst set had de ploeg van Danny Baijens het initiatief, maar in de slotfase gingen de Tsjechen zuiverder met de kansen om. Hierdoor liepen ze van 18-18 uit naar 22-18. Nederland bepaalde de setstand op: 22-20.

In de tweede set sloeg Tsjechië snel een gat: 10-5. De Heren U17 vochten om de achterstand te verkleinen, maar dichterbij dan drie punten kwamen ze niet. De tweede set ging verloren met 22-19. 

Spanje-Nederland
De tweede poulewedstrijd hebben de Heren U17 met 2-0 verloren van Spanje. De Spanjaarden waren een maatje te groot. In beide sets stond er een ruim verschil op het scorebord. De eerste set ging met 29-8 naar de Spaanse ploeg. In de tweede set kon Nederland meer weerstand bieden en werd de eindstand bepaald op: 25-16. 

Programma: 
Vrijdag 9 juli Frankrijk-Nederland om 09:00 uur op Court 2
Live op EHFTV.

Dames U17: 
Nederland-Duitsland
De Dames U17 zijn het EK goed begonnen. In de eerste wedstrijd werd Duitsland met 2-0 verslagen. De ploeg van Ronald Thijssen kwam goed uit de startblokken. In de eerste set brachten ze de stand in no time naar 6-1. Duitsland kwam terug tot 8-6, maar daarna maakte Nederland de ene na de andere twee punter en won zo de set met 14-6.

In de tweede set ging het langer gelijk op: 8-7. De Dames U17 speelde een goede wedstrijd in de stromende regen in Varna. De Duitse aanval werd verdedigend vaak onschadelijk gemaakt met een blok. Hierdoor kon Oranje uitlopen en de overwinning over de streep trekken. De tweede set werd gewonnen met: 14-11. 

Nederland-Roemenië
Ook de tweede poulewedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de Dames U17. In de eerste set pakte het team binnen drie minuten een 6-0 voorsprong. Dit verschil werd ruimschoots uitgebouwd naar 15-2. Verdedigend stond de ploeg erg goed en de kansen werden afgemaakt. De set eindigt in een ruime overwinning voor Oranje: 23-12.

In de tweede set blijft Roemenië dichtbij in de beginfase, tot 6-6 ging het gelijk op. Vervolgens werd er door Oranje voluit gescoord met pirouettes en vliegertjes. Een ruime voorsprong van zeven doelpunten werd gepakt: 17-10. Deze voorsprong gaven de meiden niet meer uit handen wat resulteerde in een 22-16 overwinning in de tweede set. 

Programma: 
Vrijdag 9 juli Zweden-Nederland om 12:00 uur op Court 2
Live op EHFTV.