Beach Dames U17 winnen zilveren medaille op EK

Dames U17:
Finale Nederland-Hongarije:
Dames U17 zijn tweede geworden op het Europees Kampioenschap Beach Handball. De ploeg van Ronald Thijssen verloor de finale na shoot-outs met 1-2 van Hongarije. De Nederlandse Dames pakten aan het begin van de eerste set een voorsprong van vier doelpunten: 8-4. Met goede bloks werden de Hongaren meermaals van scoren afgehouden. Dit zorgde ervoor dat Oranje de voorsprong kon uitbouwen. Dit gebeurde aan de hand van meerdere doelpunten van de uitblinkende Elisa Marsman. Ook Josien van den Hoek wist voor Nederland het net te vinden en zette het team op een comfortabele voorsprong: 21-12. In de eindfase van de eerste set wisten de Hongaren nog dichtbij te komen,  een rode kaart van Meike Luis zorgde ervoor dat Oranje even met een speelster minder stond. Maar met tactische één punters trok Nederland de overwinning naar zich toe: 25-20.

In de tweede set is het Hongarije dat meteen een voorsprong pakte: 4-6. Met drie doelpunten op rij werd deze voorsprong ook flink uitgebouwd. De Hongaarse keepster stond erg goed en wist Oranje met mooie reddingen van het scoren te houden. Aan de andere kant bleven de doelpunten wel vallen. Halverwege de tweede set was het 8-14 in het voordeel van Hongarije. Nederland weet de achterstand niet goed te maken en verloor de tweede set met 14-19. Shoot-out moesten de beslissing in de finale brengen. Hierin waren de Hongaarse meiden koelbloediger dan Nederland. Met vier rake shoot-outs tegenover twee van Oranje was het Hongarije dat Europees Kampioen werd. De Nederlandse meiden sluiten het EK af op een mooie tweede plaats.

Halve finale Nederland-Duitsland:
De Dames U17 hebben na een 2-0 overwinning op Duitsland in de halve finale de finale bereikt op het EK Beach Handball. In de halve finale van het EK Beach Handball pakten de Nederlandse dames in de eerste set direct een voorsprong van vier doelpunten:6-2. De scores volgden elkaar aan beide kanten snel op maar Oranje kon de voorsprong te behouden in de beginfase. Halverwege de eerste set wisten de Duitse leeftijdsgenoten op gelijke hoogte te komen na een mooi opgebouwde aanval: 12-12. Dankzij twee doelpunten van Josien van den Hoek liep Nederland weer uit. Deze voorsprong werd niet meer weg gegeven wat een 22-17 overwinning in de eerste set opleverde.

In de tweede set ging het in de beginfase gelijk op: 4-4. Duitsland wist vervolgens de leiding te pakken en drie punten voor te komen, deze achterstand poetste Oranje ook weer snel weg: 10-10. Met een paar goed uitgespeelde aanvallen komt Nederland op een voorsprong van vier punten te staan: 14-10. In de slotfase kwam Duitsland nog dichtbij en mocht het zelfs aanleggen voor een penalty in de slotseconden. Het uitstekende keeperswerk aan Nederlandse kant zorgde ervoor dat de ploeg van Ronald Thijssen ook de winst in de tweede set pakte en zich plaatste voor de finale!

Heren U17:
Nederland-Tsjechië
De Heren U17 hebben het EK afgesloten met een tiende plaats. In de laatste wedstrijd bleek Tsjechië met 0-2 te sterk. In de eerste set pakten de Tsjechen snel een voorsprong: 6-12. De ploeg van Danny Baijens maakte een paar mooie aanvallen af en had bij de stand: 13-16 de kans om de aansluitingstreffer te maken. Helaas vond deze poging het doel niet en gaf het Tsjechië de mogelijkheid om weer uit te lopen. Dat deden ze in volle vaart waardoor de achterstand vergroot werd: 15-24. In de slotfase kwam Nederland niet meer in de buurt waardoor de set met 20-28 verloren ging.

In het begin van de tweede set kon Nederland goed bij blijven: 8-8. Tsjechië scoorde twee tweepunters op rij en trok het initiatief in de set naar zich toe. De Heren U17 gaven niet op en bleven in het spoor: 15-17. Helaas was het verzet daarna gebroken. De leeftijdsgenoten uit Tsjechië bleven scoren en trokken de overwinning uiteindelijk ruim over de streep: 18-26.