Dames U19 verliezen van Faeröer Eilanden op EHF Championship

Dames U19 verliezen van Faeröer Eilanden op EHF Championship

Dames U19 hebben hun laatste poulewedstrijd op het EHF Championship verloren van de Faeröer Eilanden met 22-29. De Nederlandse dames waren al geplaatst voor de halve finales, maar hadden bij winst groepswinnaar kunnen worden. Dat zat er deze wedstrijd niet in. Al snel keken ze tegen een ruime achterstand aan, die ze niet meer goed konden maken. 

In de beginfase gingen beide teams gelijk op. Pipy Wolfs tekende voor haar tweede treffer en bracht de stand gelijk: 3-3. Nederland liep tegen een aantal tijdstraffen aan waar de Faeröer Eilanden van profiteerde. Ze pakten het initiatief in de wedstrijd en bouwden hun voorsprong uit naar 6-9. Verdedigend had Nederland hun zaken niet op orde. De tegenstander kon de ruimtes goed vinden en veel makkelijke doelpunten maken. Ze scoorden maar liefst zeven keer op een rij: 6-16. Aanvallend liep het helaas ook niet voor de ploeg van Ricardo Clarijs. Kim Molenaar en Romé Steverink prikten nog twee keer raak voor de rust. Beide ploegen zochten de kleedkamer op bij een stand van 8-17. 

In de tweede helft kwam Nederland niet dichterbij. De Dames U19 gingen offensief verdedigen om de tegenstander te forceren fouten te maken. Dit gebeurde een aantal keer, maar Nederland speelde vervolgens slordig in de aanval of stuitte op de keepster van de Faeröer Eilanden. Hierdoor bleef het verschil schommelen tussen de tien en acht goals. De eindstand werd bepaald op: 22-29. Zaterdag spelen de Dames U19 de halve finale op het EHF Championship. Als ze deze wedstrijd weten te winnen, plaatsen ze zich voor de kwalificatie voor het WK. Het duel is live te zien op ehftv.com